Милојевић: Грешке нас скупо коштале

67

Утиске после пораза Црвене звезде од Монака резултатом 4:1, чиме је и завршена овогодишња европска сезона за наш тим, изнео је шеф стручног штаба Милош Милојевић.

Заслужили смо пораз. Имали смо проблеме по боковима, нисмо контролисали игру два на два, иако они јесу и моћнији и снажнији и имају квалитет. Утакмицу смо отворили како смо хтели до тог примљеног гола. До тада смо били свесни где смо или не смемо да изгубимо лопту, али после тога сасвим другачија слика где ситуације не процењујемо како треба. Наставили смо да губимо лопте, тако да се то одразило и на други гол, као и на генерално контраритам у који смо ушли и били током читавог првог полувремена. У другом полувремену и у моментима када смо били бољи примамо гол за 3-1 и то на несрећан начин. Опет, кад кажем „несрећан“, то су детаљи који у оваквој утакмици одлуче да ли имате добар резултат на крају или не. Драго ми је што нисмо одустали после тога, већ наставили да јуримо резултат и утакмицу. Фалило је и среће, поништен гол за 3:2, да је био регуларан, то је већ друга утакмица. Овако остали смо на 3-1 где њима све иде од ноге, а нама ништа. Тај последњи погодак је било „закуцавање“ нас у смислу тога да смо били подељени на две зоне без компактности, поново изгубили лопту, ишли „грлом у јагоде“, али то не могу да замерим играчима, јер су били задњи минути утакмице. Ипак, пуно грешака против једне озбиљне екипе да би резултат био бољи – почео је Милојевић.

Прокоментарисао је шеф стручног штаба нашег тима изузетно офанзиван састав у ком је Црвене звезда вечерас изашла на терен.

– Питање око недостатка дефанзивног везног је хипотетичко. Нама је победа била једина опција да останемо у Европи, а да би тријумфовали, требали су нам сви најофанзивнији играчи које имамо у тиму. Не слажем се да је било проблема у средини, већ је та прича око дефанзивног везног једна од оних која иде по аутоматизму и навици. Било је проблема против Макаби Хаифе кад није било дефанзивног везног, па је наводно одмах и сад… Ми нисмо изгубили лопту у средини ни код првог, ни код другог гола. Код трећег смо изгубили на боку, а код четвртог је бочни играч погрешио. Али са Срнићем у стартној постави бисмо свакако били чвршћи.

Сматра Милојевић да су нас током читаве групне фазе Лиге Европе пратиле крупне грешке које смо правили…

Мислим да је било храбро да овде тражимо пролаз даље. „Брејк“ смо требали да направимо код куће против Монака и ту нам је фалио бољи резултат, као и против Ференцвароша у Будимпешти, то су биле прекретнице. У сва три гоствања, најгори осећај сам имао после Трабзона, јер смо ту имали више шанси. Против Ференцвароша смо били боља екипа, али су нас казнили и генерално имамо синдром да правимо крупне грешке. Голови се, наравно, примају из грешака, али против оваквих противника то су много скупи киксеви и то од стране неких од најискуснијих играча. Ово није добро за Звезду, али морамо да изађемо јачи из свега и да видимо где смо и шта смо – истакао је Милојевић.

Претходни текстБорјан: Жал због сјајних навијача
Следећи текстЗвезда славила у Камнику, у уторак напад на Лигу шампиона