У сусрет противнику – Монако

48

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 18 часова и 45 минута гостовати екипи Монака на стадиону „Луј ИИ“, у оквиру шестог кола групне фазе Лиге Европе.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Наш тим се у својој славној историји само једном састао са екипом Монака и то 8. септембра ове године, у оквиру првог кола групне фазе Лиге Европе. Тада је француски представник однео победу минималним резултатом, а стрелац је био Емболо са беле тачке.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Они који неће бити присутни на трибанама моћи ће први меч групне фазе Лиге Европе нашег клуба да посматрају на програму Звезда ТВ-а путем нашег студија који почиње 90 минута пре утакмице, као и на каналу Арена 1 Премиум од 18 часова и 45 минута.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше фудбалере и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда заузима прву позицију у домаћем шампионату, са 44 освојена бода. Наш тим је до сада одиграо 16 мечева и уписао 14 победа и два ремија, уз импозантну гол разлику 44:6. Црвено-бели су у последњој утакмици на гостујућем терену савладали Колубару резултатом 0:2. Голове за наш тим постигли су Александар Пешић и Калифа Кулибали. Када је реч о Лиги Европе, наш клуб је уписао две победе у досадашњих пет кола и има шест освојених бодова. У последњем мечу, изабраници Милоша Милојевића су на Маракани надиграли Трабзон и славили резултатом 2:1, погоцима Александра Катаија и Александра Пешића.
Монако тренутно заузима шесту позицију у француском шампионату, са 24 освојена бода. После 13 одиграних кола, „кнежеви“ су уписали гол разлику 25:18. У последњем колу савладали су екипу Анже-а резултатом 2:0, головима Брила Ембола и Александра Головина.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Шеф стручног штаба Монака – Филип Клемент изводи састав у формацији 3-4-3 и ретко одступа од тог система. На голу је млади Александер Нибел, чувар мреже на позајмици из минхенског Бајерна. Тројку испред њега чине Аксел Дисаси, који често носи капитенску траку уколико у стартној постави није десетка Монака – Висам Бен Једер. Поред њега дејствују Гиљермо Марипан репрезентативац Чилеа и двадесетједногодишњи Бадијашил. Као опција за позицију штопера налази се и Маланг Сар – позајмљен фудбалер Челзија. У везном реду су неприкосновени Мохамед Камара који је у трансферу вредном 15 милиона стигао у Монако и момак који је прошао све млађе категорије репрезентације Француске – Јусуф Фофана. По левом боку дејствује бразилски интернационалац Енрике Оливеира, а на десном су опције Рубен Агилар и још један Бразилац Вандерсон. Најјаче оружје Монака јесте тројац који представљају играчи добри у готово сваком сегменту игре, а то су: Александар Головин, Брил Емболо и Висам Бен Једер. Као опције са клупе на терену се могу наћи Такуми Минамино, Крепин Диата, Кевин Фоланд, Виљем Жебел…

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Сердар Гозубујук (Холандија).
Први помоћник: Јост ван Зилен.
Други помоћник: Јохан Балдер.
ВАР: Јерен Маншот.
АВАР: Роб Диперинк.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

18:45

Реал Сосиједад – Манчестер Јунајтед
Фејенорд – Лацио
Олимпијакос – Нант
Шериф – Омонија
Мидтјиланд – Штурм
Карабаг – Фрајбург
Трабзон – Ференцварош

21:00

Арсенал – Цирих
Рома – Лудогорец
Бетис – ХЈК
Брага – Малме
Бодо Глимт – ПСВ
Динамо Кијев – Фенербахче
Рен – АЕК Ларнака
Ројал Унион – Унион Берлин

Претходни текстЗвездин подмладак најуспешнији на турниру у Новом Саду
Следећи текстСписак путника за Монако