У сусрет противнику – Колубара

65

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 17 часова гостовати у Лазаревцу екипи Колубаре у оквиру 17. кола националног шампионата.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Црвена звезда се до сада три пута сусрела са Колубаром у својој славној историји, а сва три дуела припала су црвено-белима, уз укупну гол разлику 15:1 у корист наше екипе. Први пут смо се са Колубаром састали 16. октобра 2021. године у оквиру 13. кола државног првенства. Тада су црвено-бели били и више него убедљиви, савладавши тим из Лазаревца са импозантних 1:7. По два пута су погађали Мирко Иванић и Милан Павков, док су се по једном у стрелце уписали Ел Фарду Бен, Александар Драговић и Марко Лазетић.
Последњи пут, Црвена звезда и Колубара су се састале 16. јула ове године, у оквиру другог кола националног првенства. Тада су наши првотимци на стадиону „Рајко Митић“ уписали убедљиву победу резултатом 5:0, а у листи стрелаца су се нашли Милан Павков са два поготка, као и Александар Катаи и Гелор Канга који су по једном затресли мрежу, док је аутогол постигао Цветојевић.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо прате наше првотимце ће моћи да гледају директан пренос утакмице 17. кола, између Колубаре и Црвене звезде на каналу Аренаспорт 1 Премиум са почетком у 17 часова.

Такође, можете пратити пренос утакмице током студија на Звезда ТВ-у, а наш програм ће трајати преко три сата. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше првотимце и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда заузима прво место на табели националног првенства, са 41 освојеним бодом. Црвено-бели су у досадашњем делу сезоне забележили 13 победа уз два ремија и укупну гол разлику 42:6. У претходном колу, изабраници Милоша Милојевића су у Нишу савладали Раднички резултатом 1:2. Апсолутни херој тог меча био је двоструки стрелац Александар Пешић. Када је реч о Лиги Европе, црвено-бели су у последњем колу на пуној Маракани савладали екипу Трабзона резултатом 2:1 и сада, коло пре краја имају шест освојених бодова, колико и турски представник.

Колубара заузима девету позицију на табели домаћег шампионата, са 19 освојених бодова, уз гол разлику 15:30. У последњем колу, екипа из Лазаревца је поражена на гостовању од крагујевачког Радничког 1923, резултатом 3:0. Претходно су у оквиру националног купа након бољег извођења једанаестераца елиминисали екипу Жаркова и тако се пласирали у осмину финала.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Место међу стативама је резервисано за искусног Дејана Станивуковића. На позицији десног бека, најстандарднији је Никола Јанковић, док уз леву аут линију делује најчешће Ненад Кочовић. Штоперски тандем чине млади Василије Бакић и црногорски интернационалац Емир Аземовић. На средини терена најчешће комбинују Немања Милојевић и Петар Ђуричковић. На месту десног крила најредовнији је Милош Филиповић, док на другој страни делује Вања Илић. У самом шпицу најистуренији је хрватски фудбалер са богатом интернационалном каријером Анте Вукушић.

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Александар Живковић.
Први помоћник: Урош Стојковић.
Други помоћник: Бојан Бановић.
Четврти судија: Младен Јаковљевић.
Делегат: Раденко Стевовић.
ВАР: Ђорђе Максимовић.
АВАР: Милован Ристић.

ОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ

Субота

– 14:00 Јавор – ТСЦ
– 16:00 Чукарички – Нови Пазар
– 18:00 Вождовац – Напредак
– 20:00 Војводина – Младост ГАТ

Недеља

– 13:00 Радник – Спартак
– 17:00 Колубара – Црвена звезда
– 18:30 Младост – Раднички 1923
– 19:00 Партизан – Раднички Ниш

Претходни текстНаша Марица – краљица Европе
Следећи текстЗвезда ТВ | Наставак европског сна