Победа црвено-белих на премијери Еврокупа

80

Кошаркашице Црвене звезде савладале су Рамат Хашарон из Израела 88-87 (76-76; 19-22, 16-15, 20-16, 21-23) после продужетка у 1.колу нове сезоне Еврокупа, у хали у Железнику.

У веома изједначеној утакмици, у којој обе екипе нису успеле да искористе предност, одлужила је једна лопта. Александра Катанић је погодила, на улаз, а последњи напад није искористила Милица Ивановић за Рамат Хашарон. Челси Хал је ухватила лопту и Звезда је могла да одахне.

Када би имали прилику да одлепе, углавном би грешкама враћале противника у игру, па смо до трећег периода игре гледали веома укедначену игру. Обе екипе су у наставку имале +8, али нису сачувале.

До средине првог периода игре видели смо мало поена, тачно на средини игре Шарли Колијер, нерешива енигма за црвено-беле, постигла је поене за 9-8. Колијер је била та која је вукла своју екипу током већег дела меча. Предност гошћама је донела са две тројке Ротем Шустер у серији 9-0, Милина Мишељић је тројком прекинула серију и донела 19-22 за крај прве деонице.

Звезда је добро шутирала за три поена, што је и враћало у меч у тешким тренуцима, на крају је и пресудило. У наставку, управо је хицем ван линије 6,75 Невена Наумчев донела поравнање, узвратила је истом мером Шарли Колијер и уз поене Ивановићеве вратила вођство свом тиму, (22-27). Две везане тројке Тине Јаковине донеле су нову промену резултата на 5 минута до полувремена, али су мини серијом гошће обезбедиле вођство на полувремену. После серије грешака и промашаја обе екипе, Челси Хал је била спретнија од Данијеле Карш и бржа од сирене после одузете лопте, поени у транзицији за 35-37 пред одмор.

Црвена звезда је у трећем кварталу успела да добром одбраном натера противника теже изборе и ситуације, чиме је дошла до 51-44, али није успела и да сачува тешко стечену разлику. У последња два минута, Звезда није погодила, Колијер и Алиша Џенкинс јесу па је 55-48 постало 55-53 пред одлучујућих десет минута.

Алиша Џенкинс је два погодила уз фаул, Дор Сар две везане тројке, затим је поново Џенкинс потврдила серију која је натерала Драгана Вуковића на тајм-аут при резултату 59-67 на 6 минута до краја. Поново су заиграле чврсту и добру одбрану црвено-беле, препознатљиву, две украдене лопте, поени из транзиције и тројка Снеже Чолић у серији 8-0 за предност 69-68. У самом финишу смо гледали поен за поен, Милица Бојовић је била непогрешива, али је Шарли Колијер тројком донела 74-75 својој екипи у последњем минуту. Бојовићева је била прецизна са пенала, а последњи напад је имао Рамат Хашарон. Судије су виделе фаул Александре Катанић у борби за лопту, па је прилику да победу својој екипи на 9 секунди пре краја са пенала имала Данијел Карш. Прво је погодила, друго није, Звезда је имала напад за победу, асистенцију Снежане Чолић за лаке поене није искористила Челси Хал, јер јој је испала лопта, па је победник морао да се сачека у продужетку.

Колијер преузима одговорност, погађа са пенала, а узвраћа тројком у право време Снежана Чолић. Дор Сар узвраћа тројку, сигурне са пенала су и Милица Бојовић, али и Алиша Џенкинс и Милица Ивановић, па се у последњи минут улази резултатом 83-85. Александра Катанић је видела у корнеру Тину Јаковину, која је сигурна за три поена (3/3 за три), погаа и Алиша Џенкинс, а сада је последњи напад у рукама Црвене звезде. Александра Катанић је искористила простор за продор и поене, а на другој страни Милица Ивановић није, није успела да убаци полагање, Челси Хал је ухватила лопту и сачувала победу нашем тиму.

Управо је Хал била и најефикаснија са 16 поена, поен мање су убациле Милица Бојовић и Тина Јаковина, док је двоцифрени учинак забележила и Невена Наумчев са 11 поена.

Уа наредном колу девојке путују у Пољску, на дуел са Лублином, док за викенд дочекују Новосадску ЖКА у 4.колу ЖКЛС.

ККЖ Црвена звезда: Наумчев 11 (3ск 2ас), Хал 16 (2ск 1ас 3укл), Чорто, Богићевић 7 (2ск 1ас), Зечевић (1ас), Катанић 7 (7ск 6ас 2укл), Недељков (1ск), Бојовић 15 (4ск 4ас 1укл), Мишељић 7 (6ск 4ас), Јаковина 15 (3ск 3ас), Чолић 8 (4ск 9ас), Аифува 2 (4ск 1укл 1блк). Тренер: Драган Вуковић

Претходни текстЦрвена звезда угостила Зенит
Следећи текстЦрвено-беле у 2. колу квалификација за ЛШ против Калцита, први меч у Словенији