Реми храбрих омладинаца

74

Омладинска селекција Црвене звезде је ремизирала са екипом АЗ Алкмара на гостујућем терену резултатом 2:2, у оквиру прве утакмице другог кола Лиге шампиона за младе. Резултат је на старту другог полувремена смањио сјајни Јован Мијатовић после додавања Луке Стојсављевића, да би у самом финишу реми голом донео Алексеј Вукичевић, а Мијатовић се овог пута нашао у улози асистента.

АЗ Алкмар – Црвена звезда 2:2 (2:0)

Стадион: „АЗ Тренинг центар“, Вијдевормер, Холандија.

Судија: Дејвид Мунро.

Стрелци: Поку у 9. и Адаи у 28. минуту за АЗ Алкмар, а Мијатовић у 48. и Вукичевић у 83. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Поку (АЗ Алкмар), Стојсављевић, Мијатовић, С. Миладиновић(Црвена звезда).

АЗ Алкмар: Одуро, Ван Акен, Гоес, Стам, Бејкерс, Твиск, Шоутен, Адаи, Керсенс (од 86. Масторас), Дал, Поку.

Црвена звезда: Ј. Миладиновић, Недељковић, Лековић (од 80. Лечић), Видојевић, Матић, Вукичевић, Станковић, С. Миладиновић, Мијатовић (од 86. Бошковић), Стојсављевић (од 62. Радујко), Ивић (од 62. Брајић).

Први озбиљнији напад црвено-белих виђен је у петом минуту. Стојсављевић је са ивице шеснаестерца послао лопту у петерац где је био Ивић, али је чувар мреже домаћих успео први да стигне до лопте. Ипак, домаћи су први стигли до поготка у деветом минуту, након што је Поку затресао мрежу. То није омело наше јуниоре да наставе са нападима, па је ново узбуђење виђено у 13. минуту. Миладиновић је добро центрирао са бока, дефанзивци домаћих су избили лопту, али само до Мијатовића, који је гађао са двадесетак метара, међутим, шутирао је поред гола. Ипак, и поред добре игре изабраника Зорана Рендулића, фудбалери АЗ Алкмара су дуплирали предност у 28. минуту, након што је Адаи био прецизан. Запретили су домаћи играчи и у 33. минуту, али се истакао талентовани Јован Миладиновић који је сјајном интервенцијом спречио промену резултата. Запретили су наши бисери и пред одлазак на паузу, када је Недељковић центрирао са десног бока у казнени простор, међутим, Одуро је у последњем тренутку интервенисао испред Ивића.

Старт другог полувремена био је идеалан за наше бисере, с обзиром на то да је Јован Мијатовић погодио у 48. минуту. Стојсављевић је виспрено упослио најистуренијег фудбалера у нашем тиму, а он прихватио лопту и са ивице казненог простора сјајно погодио Одурову мрежу. Наставили су да прете наши фудбалери, па је тако у 53. минуту могло да дође до изједначења. Миладиновић је сјајно центрирао из угла, а најбоље се снашао Мијатовић, међутим шутирао је преко гола. Мењао је у наставку Зоран Рендулић па су се тако на терену нашли Брајић, Радујко и Лечић. Наставили су да нападају наши момци па је тако у 78. минуту виђено ново узбуђење. После корнера који је извео Стефан Миладиновић, Лековић је главном лопту проследио до Радујка, чији ударац је завршио поред стативе. Труд нашег тима се исплатио у 83. минуту. Стрелац првог гола за нашу екипу Мијатовић, се овог пута нашао у улози асистента и упослио Алексеја Вукичевића, који је маестралним ударцем са двадесетак метара сместио лопту у мрежу, за велику радост наших јуниора и позитиван резултат пред реванш који је на програму наредног уторка од 18 часова.

Претходни текстОбавештење пред Трабзон
Следећи текстРендулић: Одлично друго полувреме