У сусрет противнику – Раднички Ниш

53

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 17 часова на стадиону „Чаир“ у Нишу, гостовати екипи Радничког, у оквиру 16. кола националног шампионата.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Против Радничког смо до сада одиграли 120 утакмица. Тријумфовали смо 82 пута, 22 утакмице завршене су нерешеним резултатом, док је 17 пута Раднички излазио као победник, уз укупну гол разлику од 253:87 у корист нашег тима.

Први меч Црвена звезда и Раднички из Ниша су одиграли 18. новембра давне 1951. године када је Црвена звезда савладала „Мераклије“ резултатом 2:0. Последњи дуел нашег тима и екипе из Ниша у домаћем првенству је одигран 10. јула ове године на стадиону „Рајко Митић“, а Звезда је славила веома убедљиво са 4:0. Стрелци за наш тим били су Александар Катаи, Кингс Кангва, Милан Павков и Осман Букари.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Улазнице за меч између Радничког и Црвене звезде на благајнама нашег стадиона ће се продавати и данас у термину од 11 до 17 часова, а сви заинтересовани ће моћи да купе карту за гостујућу трибину, по цени од 600 динара.

Сви навијачи који неће бити у могућности да уживо прате наше првотимце у Нишу ће моћи да гледају директан пренос утакмице 16. кола националног првенства на каналу АренаСпорт Премиум 1, са почетком у 17 часова. Такође, меч између Звезде и Радничког ћете моћи да пратите и преко нашег студијског програма на Звезда ТВ-у, као и на истоименом Јутјуб каналу, који ће трајати преко три сата.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда заузима прву позицију на табели националног шампионата, са 38 освојених бодова, уз гол разлику 40:5, што потврђује да наш клуб негује нападачки стил игре. Црвено-бели су до сада забележили 12 победа, уз два ремија. Изабраници Милоша Милојевића су у претходном дуелу, у оквиру заостале утакмице петог кола савладали екипу Војводине на гостујућем терену резултатом 0:2, а у стрелце су се уписали сјајни Александар Пешић и Гелор Канга, који је погодио са беле тачке.

Раднички тренутно заузима једанаесто место у домаћем првенству, са 16 освојених бодова, уз гол разлику 21:29. Нишлије су у претходној утакмици у оквиру националног купа елиминисале екипу Јавора, након бољег извођења једанаестераца. Претходно је Раднички био бољи од Јавора и у шампионату, победивши у Ивањици резултатом 0:2.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Нишлије најчешће наступају у формацији 4-2-3-1. Место међу стативама резервисано је за Драгана Росића. На месту десног бека стандардан је искусни Никола Аксентијевић, док уз леву аут линију делује Андреја Стојановић. Штоперски тандем чине Ембури Јамкам и Милан Савић. Испред њих делују Марко Ђуришић, као и Александар Пејовић. Позиција десног крила је заузета од стране искусног Стефена Димовића, а на левом боку делује Сава Петров. Иза центрафора најчешће игра Стефан Димић, док је најистуренији Никола Штулић.

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Марко Ивковић.
Први помоћник: Немања Петровић.
Други помоћник: Слободан Павловић.
Делегат: Зоран Трајановски.
ВАР: Срђан Јовановић.
АВАР: Урош Стојковић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ:

Субота

– 19:30 ТСЦ – Чукарички

Недеља

– 14:00 Раднички 1923 – Колубара

– 19:00 Нови Пазар – Вождовац

– 19:00 Партизан – Јавор

Понедељак

– 16:00 Младост ГАТ – Радник

– 18:00 Спартак – Младост

– 20:00 Напредак – Војводина

Претходни текстЗвезда изгубила у Мадриду, али добила Вилдозу
Следећи текстМилојевић: Фокусом, мирноћом и односом можемо до победе