Борјанових 250

69

Капитен Црвене звезде Милан Борјан је на утакмици против Војводине забележио јубиларни 250. наступ у дресу вољеног клуба, чиме се по још једном параметру златним словима заувек уписао у богату историју нашег клуба.

Борјан је у Звезду стигао 24. јула 2017. године, а недуго затим, постао је стандардна опција на голу нашег клуба. Искусни чувар мреже је више пута показао своје квалитете, како на терену, тако и ван њега, и сасвим заслужено важи за миљеника навијача. Сви ми и данас памтимо легендарне одбране против Копенхагена, Краснодара, Ливерпула, Салцбурга, Наполијаа, вечитог ривала, али и многе друге. Да оправдано носи надимак Звездина „хоботница“, потврђује и податак да је на чак 122 меча Борјан успео да сачува своју мрежу. Када је реч о националном шампионату, међу стативама се нашао на 161 сусрету, а на 88 мечева је мрежа његовог гола мировала.

Момак рођен 1987. године важи за протагонисту европских успеха и један је од предводника генерације која већ шесту годину узастопно игра групну фазу неког европског такмичења. Када је реч о Лиги шампиона и Лиги Европе, Борјан је укључујући и квалификације наступио на укупно 73 меча, а да представља црвено-беле на прави начин говори и податак да је на 26 европских утакмица успео да остане несавладан.

Од доласка у наш клуб, Милан Борјан је успео да освоји пет националних шампионата, као и два пехара Купа Србије и две дупле круне. Колика је љубав између Борјана и Црвене звезде говори и чињеница да искусни чувар мреже има важећи уговор до 2026. године, те је готово сигурно да ће каријеру окончати на Маракани, а верујемо да ћемо до тада предвођени капитеном исписати нове странице Звездине историје.

Јубилеј голмана нашег клуба додатно добија на значају ако се у обзир узме чињеница да му недостаје свега 14 утакмица како би престигао легендарног играча Црвене звезде Мирослава Павловића по броју наступа у црвено-белом дресу, док га 16 мечева дели од титуле голмана са највише утакмица у историји нашег клуба, а на том путу ће бити у прилици да престигне Ратомира Дујковића који је деценијама био на врху листе.

Претходни текстПочетак продаје Звездине „фигиталне“ НФТ колекције у понедељак
Следећи текстЦрвена звезда и Салфорд Ред Девилс потписали споразум о сарадњи