Иза југа Маракане – Омладинци победили Спортинг

81

Омладинска селекција Црвене звезде је савладала екипу Спортинга из Лисабона резултатом 3:2, у оквиру међународног турнира који се одржава у Шпанији. Стрелци за црвено-беле у изузетно занимљивој утакмици били су Лука Стојсављевић, Стефан Радујко и Јован Мијатовић.

Међународни турнир „Ал Абтал“ је пријатељски турнир намењен јуниорским селекцијама, а своје прво издање имао је 2021. године.
Овај турнир окупља најбоље клубове из Европе и Азије и за циљ има јачање пријатељских односа међу тимовима.

Овогодишње издање турнира броји нешто више екипа него што је то био случај претходне године. Такмичење укључује 18 тимова, а осим наше Црвене звезде, учествују и тимови из Шпаније, Енглеске, Француске, Португала, Белгије, Грчке, Чешке, Аустрије, Хрватске и Саудијске Арабије. Црвено-бели су смештени у групи А, заједно са шпанском Валенсијом, француским Монаком, португалским Спортингом, као и екипама Зелени Соколови и Бели Соколови из Саудијске Арабије.

Наши јуниори су у оквиру првог кола групне фазе у занимљивој и садржајној утакмици били бољи од екипе лисабонског Спортинга, резултатом 3:2. Изабраници Зорана Рендулића су показали квалитет и карактер против расположеног ривала и стигли до битне победе. Наши бисери су први стигли до предности у 15. минуту, након што је Коста Недељковић започео акцију, а Игњат Брајић сјајно упослио Луку Стојсављевића који је погодио. И поред добре игре нашег тима, португалски тим је головима Парентеа и Тавареса успео да преокрене и на паузу оде са предношћу. Ипак, наши бисери су у наставку појачали ритам, па је тако у 71. минуту Стефан Радујко после сјајног „лажњака“ преварио противничке дефанзивце и донео изједначење нашем тиму. Нису се на томе зазставили изабраници Зорана Рендулића, па је у 82. минуту наш тим дошао до комплетног преокрета, а испоставиће се и победе. Стефан Миладиновић је одлично центрирао из угла, а феноменални Јован Мијатовић је волеј ударцем погодио мрежу противника и донео победу нашој екипи.

Стрелци: Паренте у 38. и Таварес у 43. минуту за Спортинг, а Стојсављевић у 15, Радујко у 71. и Мијатовић у 82. минуту за Црвену звезду.

Црвена звезда: Ј. Миладиновић, Недељковић, Видојевић, Лечић, Марић, Вукичевић, Радоњић, Брајић, Стојсављевић, Мијатовић, Ивић.

Играли су још: Граоња, Ђурић, Матић, С. Миладиновић, Радујко.

Наредну утакмицу, наши јуниори ће одиграти 23. новембра, када ће одмерити снаге са Валенсијом. Изузетно задовољан након тријумфа је и главни тренер Звездине фудбалске академије – Никола Јелић.

Ово је велико искуство за наше играче. Значи нам доста у припреми меча Лиге шампиона за младе против АЗ Алкмара. Драго ми је због момака, јер већина њих претходних година није била стандардна, а сада имају прилику да стекну ново искуство. Када је реч о самом мечу, ушли смо у утакмицу са мало већим респектом према противнику и нисмо показали у првих 45 минута оно што знамо. У другом полувремену смо играли доста агресивније и доста ангажованије, што је резултирало преокретом у нашу корист. Много нам значи и присуство Јована Мијатовића, који на оваквим утакмицама доноси разлику. Дао је феноменалан погодак волеј ударцем, чиме смо потпуно преокренули резултат. Наравно, цела екипа је одиграла одлично и посебне похвале заслужују шеф стручног штаба Зоран Рендулић и његови сарадници, који су сјајно припремили овај меч – рекао је Јелић.

Претходни текстОдбојкашице у петак (18.30) дочекују Инђију
Следећи текстЦрвено-бели допутовали у Мадрид