У сусрет противнику – Раднички 1923

90

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 14 часова гостовати Радничком 1923 на стадиону „Чика Дача“, у оквиру 15. кола националног шампионата.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Са Радничким 1923 смо се до сада у историји састали укупно на 52 утакмице. У оквиру првенства одиграно је 28 мечева, пет куп дуела и чак 19 пријатељских мечева. Црвена звезда је победила на 39 дуела, десет пута је сусрет завршен нерешеним исходом, док је на само три утакмице славио Раднички. Такође, гол разлика је на страни нашег тима и износи 110:23.

Последњи пут Црвена звезда и Раднички су се састали 10. априла ове године у оквиру 30. кола домаћег шампионата. На мечу који је одигран на стадиону „Рајко Митић“ црвено-бели су однели рутинску победу са 4:1, а стрелци су били Славољуб Срнић, Ел Фарду Бен, Мирко Иванић и Немања Мотика.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

До карата за меч у Крагујевцу можете доћи и на благајнама нашег стадиона, данас до 17 чааова. Цена улазнице за гостујућу трибину је 600 динара.

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо бодре наше фудбалере имаће прилику да прате директан пренос утакмице на телевизији Аренаспорт 1 Премиум од 14 часова. Такође, будите и уз наш студијски програм на Звезда ТВ-у и истоименом Јутјуб каналу који ће трајати преко три сата. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који активан на сваком мечу, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Фудбалери Црвене звезде се налазе на првој позицији националног шампионата, са освојена 32 бода и две утакмице мање од ривала. Црвено-бели су остварили укупно десет победа, као и два ремија, а о одличним партијама нашег клуба сведочи и гол разлика 37:5. На последњем првенственом мечу, наши сениори су савладали суботички Спартак на Маракани резултатом 3:0, а црвено-бели су славили головима двоструког стрелца Марка Гобељића, као и Кингса Кангве који је једном погодио. Када је реч о Лиги Европе, наш тим је у последњем мечу поражен од екипе Ференцвароша резултатом 2:1.

Крагујевачки Раднички заузима девету позицију у домаћем шампионату са укупно 18 бодова. Крагујевчани ову утакмицу дочекују са три везане победе, а у последњем одиграном колу су на гостујућем терену били бољи од нишког Радничког, резултатом 1:3, головима Крајишника, Чоловића и Евандра.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Стандардан на голу Радничког је млади чувар мреже Стојан Лековић. Позиција десног бека резервисана је за Николу Влајковића, док уз леву аут линију делује Љубиша Пецељ, а мења га Лука Зорић. Штоперски тандем чине Душан Цветиновић и Филип Ивановић. На средини терена комбинују Милош Видовић и Дамјан Крајишник, док су уз аут линије нешто истуренији Стефан Чоловић и бразилски интернационалац Евандро, момци који су недавно појачали екипу Радничког. У нападу делују млади Милутин Видосављевић и још једно недавно појачање – хрватски интернационалац Марко Шимић.

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни арбитар: Лазар Лукић.

Први помоћник: Драган Богићевић.

Други помоћник: Бојан Бановић.

Делегат: Бранислав Пандуров.

ВАР: Милош Милановић.

АВАР: Милан Шутуловић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Субота

-15:00 Спартак – Колубара

-17:00 Јавор – Раднички Ниш

-19:00 Напредак – Радник

Недеља

-18:30 Партизан – Чукарички

Претходни текстЗвезда се вратила у Прву лигу
Следећи текстЦрвена звезда гостује у Љубљани (недеља, 17)