Милојевић: Ривал искористио наше грешке

54

Утиске после пораза Црвене звезде од Ференцвароша резултатом 2:1 у оквиру четвртог кола групне фазе Лиге Европе изнео је шеф стручног штаба нашег тима Милош Милојевић.

Ривал је играо своју игру, мало су били реактивни, чекали полуконтру и контру из ситуација где смо добро стајали, али били пасивни и то је случај за први гол. Други гол нећу да коментаришем, јер не сме да буде опција да са 12 метара главом примимо погодак. Искористили су два момента у којима смо ми „спавали“, а на другој страни прилике и добре позиције нисмо искористили како треба. Фалило је мало квалитета и бољих одлука у тим ситуацијама – почео је Милојевић.

Било је разлога за задовољство када је реч о игри у другом полувремену.

– Део игре из другог полувремена је рецепт како треба да делујемо, али остало није. Дозволили смо им много тога из транзиције, да будем искрен, могли су из наших грешака да постигну још један гол, јер нисмо стајали добро. Не игра се фудбал само у једном правцу, постоје два гола.

Повреда Санога је пореметила екипу.

– Нема сумње да нам је повреда Санога скратила „стоп“, јер би нам можда било лакше када се Пешић изморио, услед добре борбе с одбраном Ференцвароша, да пробамо са свежим шпицем, али природну замену немамо у Европи, конкретно за Санога, јер Мијаиловића нисмо могли да региструјемо. Онда се то промени и уђемо свесно у ризик са Кангом, Кангвом и Иванићем на средини где су сви офанзивни и где је свака транзиција проблем. То су калкулисани ризици и нешто с чим морамо да живимо. Нисам неко ко се жали, могли смо боље, други гол нас је пресекао, јер смо после њега имали седам, осам изгубљених минута услед фрустрације. Уз дужно поштовање Ференцварошу, победили смо сами себе, јер смо примили голове из наших грешака и све прилике су створили на тај начин, али екипа мора да одрасте. На својим грешкама је најтеже и веома болно учити, али ми ни на томе не учимо. Тешко је да се изгуби два, три пута у Европи кад нисмо подређени у многим фазама, али доживимо пораз због недисциплине или неодговорности.

Коментарисао је Милојевић и прекиде Црвене звезде.

– Што се тиче дефанзивног прекида, до момента примљеног гола нисмо имали проблем, јер смо били први на свакој лопти. Када је реч о офанзивном прекиду, не мислим да је проблем скочност већ лопте које не долазе у зоне где треба да буду. У четири од пет ситуација не пребацимо првог играча. Свакако је чињеница да смо с Милуновићем конкретнији на обе стране терена у прекиду, јер је виши 15 центиметара од другог штопера, али да је он почео, било би због чега је Ераковић на десном беку. Опет, да Ераковић није почео, било би због чега не игра репрезентативац Србије, тако да увек има нешто. Дефанзивни прекид је карактер екипе и не може из друге линије играч да скочи сам, то не сме да се деси ни на тренингу, а камоли на утакмици. Не мислим да би било другачије с Милуновићем.

Кратко је Милојевић одговорио шта би променио када је реч о овој утакмици.

– Другачије бих бранио две ситуације из које смо примили гол.

Говорио је и о атмосфери на стадиону, али и о нашим феноменалним навијачима.

– Очигледно Ференцварошу прија да игра код куће, као и нама на Маракани, али морамо да схватимо да се фудбал не игра само у Београду, већ и у гостима. Када имате овакву подршку наше публике, која је бројчано мања била данас, али гласнија, то не сме да нам ствара проблем. Добар терен и атмосфера, сви услови за фудбал су ту. Фер и коректно навијање и с њихове стране и није било задршке да то не буде како треба. Не сме то да нам буде проблем, јер смо у последњих шест, седам година у европи имали 50 утакмица, али вечерас је испало да је проблем.

Осврнуо се Милојевић на опсервацију новинара да је Звезда форсирала више игру по левој страни.

Није била идеја да само игра по левој страни, већ су они са Захаријасеном затворили леви бок, јер је то дисциплинован и тимски играч спреман да се жртвује, и сјајно је затварао ту страну. На другом боку је био играч који мало више воли офанзиву и то нам је оставило више простора. Били смо можда мало кратки у транзицији, па је испао проблем што играмо по левом боку, али ту имамо квалитетне играче који се наметну офанзивом. Међутим, вечерас нису поентирали – подвукао је Милојевић.

Претходни текстЦрвена звезда такмичење наставља у Еврокупу
Следећи текстТомаш сјајан на Чикашком маратону