У сусрет противнику – Ференцварош

54

Црвена звезда ће у четвртак од 21 час гостовати у Будимпешти екипи Ференцвароша у оквиру четвртог кола групне фазе Лиге Европе.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Црвена звезда и Ференцварош су до сада одиграли свега три званичне утакмице у историји. Једном је наш клуб славио и то са убедљивих 4:1, један меч завршен је нерешеним резултатом (2:2), док је једном победу однео мађарски клуб (2:1). Прву званичну утакмицу смо одиграли 9. априла 1975. године, када је у оквиру прве утакмице полуфинала Купа победника купова у Мађарској Ференцварош славио са 2:1. Последњи дуел између београдских црвено-белих и мађарског представника одигран је 6. октобра ове године, а наш тим је уписао важну победу резултатом 4:1. Двоструки стрелац био је феноменални Гелор Канга, а пратили су га Стефан Митровић и Александар Катаи, док је за госте погодио Захаријасен.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи који неће бити у прилици да дођу у Будимпешту, меч ће моћи да испрате преко нашег студијског програма на Звезда ТВ-у, као и на каналу АренаПремиум 1, са почетком од 21 час. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше првотимце и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Фудбалери Црвене звезде се налазе на првој позицији националног шампионата, са освојених 32 бода и две утакмице мање од ривала. Црвено-бели су остварили укупно десет победа, као и два ремија, а о одличним партијама нашег клуба сведочи и гол разлика 37:5. На последњем мечу, наши сениори су савладали суботички Спартак на Маракани резултатом 3:0, а црвено-бели су славили головима двоструког стрелца Марка Гобељића, као и Кингса Кангве који је једном погодио. Када је реч о Лиги Европе, наш тим је одиграо три меча, и заузима четврто место у групи са три освојена бода, колико има и трећепласирани Трабзон.

Ференцварош заузима прву позицију мађарског шампионата са 21 освојеним бодом после осам одиграних мечева, уз гол разлику 20:3. „Зелени“ су у последњем мечу савладали екипу Дебрецена резултатом 2:0. Када је реч о европским оквирима, Ференцварош заузима прву позицију у групи после три кола, са две победе, једним поразом и шест освојених бодова.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Позиција међу стативама резервисана је за искусног Денеса Дибуша. На позицији десног бека стандардан је Хенри Винго, док по левој страни делује Ендре Ботка. Штоперски тандем чине Семи Емае и Матс Кностер. Позиције задњих везних најчешће покривају Мухамед Бешић и Аиса Лаидуни, док испред њих везним редом диригује Токмак Енгуен. На месту десног крилног нападача наступа Кристофер Захаријасен, а уз леву аут линију у нападу делује двадесетседмогодишњи Адама Траоре. Као најистуренији наступа центарфор Рајан Емае. Ипак, постоји могућност да заиграју и Елдар Чивић, Амер Гојак и Френк Боли…

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Даниел Стефански.

Први помоћник: Давид Голис.

Други помоћник: Михал Обукович.

Четврти судија: Дамјан Силвестрак.

ВАР: Томаш Квјатковски.

АВАР: Рикардо де Бургос.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ:

– 18:45 Бетис – Рома

– 18:45 Фејенорд – Мидтјиланд

– 18:45 Нант – Фрајбург

– 18:45 Бодо Глимт – Арсенал

– 18:45 Динамо Кијев – Рен

– 18:45 АЕК Ларнака – Фенербахче

– 18:45 Ројал Унион СГ – Брага

– 18:45 Карабаг – Олимпијакос

– 21:00 Лудогорец – ХЈК

– 21:00 Унион Берлин – Малме

– 21:00 Реал Сосиједад – Шериф

– 21:00 Трабзон – Монако

– 21:00 ПСВ – Цирих

– 21:00 Манчестер Јунајтед – Омонија

– 21:00 Лацио – Штурм

Претходни текстОдличан старт одбојкаша Црвене звезде у Купу ЦЕВ
Следећи текстКарте за Раднички и на Маракани