Росић: Дорасли смо свим изазовима

86

Никола Росић, директор Црвене звезде није крио задовољство оствареним у минулом периоду. Мукотрпан рад у припремном периоду, већ је добио обрисе у виду одличних резултата у обе конкуренције. Одбојкашице су узеле трофеј, док су одбојкаши забележили победу у првом колу Купа ЦЕВ против Младости из Брчког.

Свакако сам задовољан што смо пред почетак нове сезоне показали да смо у доброј форми. Сконцентрисани смо и мотивисани за оно што нас очекује у наставку. Знамо шта нас чека, пред нама је много утакмица, мотива је на претек. Имамо највише циљеве како у женској, тако и у мушкој конкуренцији. Обе наше екипе су показале шта желе и који су циљеве у овој сезони – рекао је Никола Росић, директор ОК Црвена звезда.

На старту сезоне одбојкашице Црвене звезде играју против Партизана, а затим следе европски изазови.

– Знамо да су утакмице са Партизаном увек тешке, показало се то и прошле сезоне, где смо квалитетом били изнад ривала. Опет, дерби увек носи посебне емоције, али верујем у своју екипу и квалитет. Не сумњам да ћемо то показати на терену.

Успехе на терену, мора да испрати и менаџмент клуба, што у данашње време није лако. Са трофејима је стигао и већи број утакмица, организација је много сложенија на европском нивоу, а све то захтева, новац, време, стрпљење и способност.

– Знали смо да ћемо имати више посла у сваком смислу од самог почетка, а то смо и желели. Тимским радом можемо заједно да изгурамо све. Свакако ова сезона је захтевнија, компликованија. Требало нам је и више играча да бисмо те циљеве остварили. Дорасли смо свим изазовима који су пред нама.

Упоредо са трофејима који стижу у сениорској конкуренцији, руководство црвено-белих свакодневно броји пехаре и у млађим категоријама.

– Резултати сениорских тимова итекако утичу и на наше млађе категорије. Мислим да смо ту направили велики посао сви заједно. Деца у нашој школи пре свега препознају квалитетан рад. Управо из тог рада успели смо да направимо окосницу како за женску, тако и за мушку екипу. Можемо да рачунамо на светлу будућност у обе категорије, не само у нашем клубу, већ и у погледу српске одбојке генерално. Радимо прави посао. ,

Осврнуо се Никола Росић и на заступљеност одбојке у школском спорту.

Имајући у виду резултате наших одбојкаша и одбојкашица, реално би у школском спорту, одбојка могла да буде и заступљенија. Сви ми као одбојкашки радници можемо да порадимо на томе. Неки спортови су тренутно испред нас, можда и незаслужено. На томе морамо дефинитивно да радимо, нарочито у мушкој одбојци. Није ту проблем само тренерски кадар, комплексна је тематика. Сви морамо да се боримо да бисмо достигли квантитет и квалитет. Радимо на кадру, едукацији, на преношењу те љубави према одбојци. Звезда је дала један добар пример у последњих годину дана како се то и на који начин ради – закључио је Росић.

Претходни текстВујко: Желимо да пришијемо и трећу звездицу за наш дрес
Следећи текстЦрвена звезда дочекује ПАО – пуна хала је мотив, додатна енергија и предност