Мијатовић задужио Звездину деветку!

63

Црвена звезда наставља да улаже у своју децу, а након што је талентовани Јован Мијатовић продужио уговор са клубом, добио је прекоманду у сениорску екипу, а затим и задужио Звездину деветку. Иако има свега 17 година, снажни нападач се већ обрео у сениорском фудбалу и на осам утакмица у Графичару постигао пет голова, што је био довољан знак за Милоша Милојевића да му уручи позив у први тим.

Велика је част и привилегија добити позив за први тим са свега 17 година. Звездино сам дете, овде сам од петлића и знам који су захтеви клуба. На мени је да наставим да радим још више, да слушам старије и када добијем шансу да дам све од себе да оставим што бољи утисак. Прија ми и „деветка“ на леђима, не сматрам да је то додатни притисак, већ само знак да у клубу верују у мој таленат. Захвалио бих се и Марку Неђићу, као и Графичару, јер су ме партије у дресу Звездине филијале препоручиле за први тим. Наравно, захвалност и свим тренерима из Омладинске школе са којима сам имао прилику да сарађујем, јер сам од сваког научио нешто. Следећи циљ је да дебитујем за Црвену звезду, потом и да постигнем гол, отрчим до севера, па заиграм у дербију, Европи, све по реду – подвукао је омладински репрезентативац Србије и нова деветка Звезде.

Мијатовић је рођен 11. јула 2005. године у Београду и читав јуниорски стаж провео је у Црвеној звезди. Након што је у сезони за нама, носећи дрес кадета уписао 12 голова и седам асистенција, на 19 утакмица, уследила је прекоманда у тим Марка Неђића. Врло брзо се Мијатовић издвојио као један од најбољих фудбалера Графичара и на осам утакмица уписао пет голова. Погађао је против Лознице, ИМТ-а, Новог Сада и Трајала два пута, што је било и више него довољно да одушеви челне људе у Црвеној звезди који у младом нападачу виде велики потенцијал. Мијатовић је начелно нападач, иако може да игра и по боковима и то на обе стране, а висок је 180 центиметара и у Звездиној школи је био и остао далеко познатији под надимком – Бекам.

Претходни текстРодић: Тимском игром до друге победе у низу
Следећи текстИванић трећи најкреативнији играч на свету