Гобељићева животна форма

29

Марко Гобељић игра у животној форми, то је консензус међу навијачима Црвене звезде, иако је неоспорно да је борбени универзалац од 2017. године када је задужио црвено-бели дрес па до данас, био један од весника највећих успеха које смо постизали у новијој историји.

Памтиће Гобељић дуго утакмице против Ференцвароша и Спартака. Прву, јер се са трибина орило „Гобеља, Гобеља“, а партија рођеног Краљевчанина је међу присталицама Црвене звезде означена као најбоља у његовој каријери, а другу јер је постигао два гола Спартаку (десном и левом ногом). Никада то у сениорском фудбалу није пошло за ногом Гобељићу, иако је у млађим категоријама неретко то успевао, с обзиром да су му задаци на терен били доста офанзивнији него што су то у Звезди. Све то довело је да Гобељић буде фудбалер са највећим индексом на статистичкој платформи ИнСтат – 268, од свих актера на синоћњем мечу.

Био је одличан у оба правца о чему најбоље говори податак да је у чак девет акција у противничком шеснаестерцу деловао и да су у том сегменту од њега били бољи само Катаи са 10 и Пешић са 11, док је с друге стране, одузео чак осам лопти. У томе је био без премца у нашем тиму, а максималну успешности има и у дриблинзима. Учествовао је и чак у 52 напада нашег тима када је реч о изградни акције, док је четири лопте пресекао и тачност додавања имао 83 посто, а било је видно да је искључиво играо према напред.

Све то говори да Црвена звезда дефинитивно има десног бека и то каквог…

Претходни текстКанга продужио уговор до 2025. године
Следећи текстЖакић: Идемо на победу!