Звездин тотални фудбал

23

Форма Црвене звезде је евидентно у успону, а победе остварене против Ференцвароша у Лиги Европе (4:1) и Младости ГАТ у Суперлиги Србије (4:0) су апсолутни доказ да се црвено-бели буде, показују своју невероватну снагу и фудбалско умеће.

Тријумф над мађарским представником потврдио је још једном – Звезда је европски великан од кога сви треба да стрепе на међународној сцени. Виђена су чак четири поготка у мрежи гостију на Маракани, а ако уз то додамо да је до реазлизације три гола дошло из отворене игре нема сумње да су изабраници Милоша Милојевића одиграли тактички, као и “фудбалски креативно”, готово перфектно. Два пута Гелор Канга на персонално препознатљив начин, магија Александра Катаија и мали фрагмент огромног потенцијала брзоногог Стефана Митровића су обезбедили Црвеној звезди да на две везане утакмице има гол разлику 8:1.

Свему томе је претходила победа на стадиону “Карађорђе” у Новом Саду против Младости од 4:0, где смо видели феноменалног Мирка Иванића који је заједно са навијачима носио саиграче до нова три бода у домаћем шампионату. То је био само мали индикатор буђења Црвене звезде, а за релативно кратак временски период Милош Милојевић је успео да успостави системе игре и “удари” лични фудбалски печат.

Нови изазов је већ пред црвено-белима и утакмица против суботичког Спартака, а судећи по Звездином налету навијачи могу да се надају још једној голеади на стадиону “Рајко Митић”. На последњих десет утакмица одиграних против “Плавих голубова” остварили смо исто толико победа уз невероватну гол разлику 29:10, те нема сумње да можемо очекивати наставак успона нашег клуба.

Претходни текстМилојевић: Подижемо форму и самопоуздање, јуримо континутитет
Следећи текстКарте за Спартак у продаји