Гобељић: Кад сам чуо скандирање – најежио сам се

63

Најбоља партија Марка Гобељића ове сезоне, без дилеме. Пленио је по десном боку Краљевчанин и био један од најбољих на терену у тријумфу Црвене звезде над Ференцварошем резултатом 4:1 у оквиру трећег кола групне фазе Лиге Европе.

Показали смо од самог старта шта хоћемо. Стручни штаб је одлично припремио утакмицу, играчи су то на терену спровели у дело и изузетно сам срећан због тога. Драго ми је што сам одиграо добро, све то значи за самопоуздање и надам се да ћу у наредним мечевима бити све бољи – почео је Гобељић.

Утисак Звездиног универзалца је такав да је све указивало на победу нашег тима.

– Од самог старта се осетила позитивна енергија са трибина. Препознали смо то на терену и као да смо знали да ћемо да победимо. Нисмо очекивали да то буде овако убедљиво, али то је фудбал. Сада нас очекује утакмица у првенству, па практично реванш против Ференцвароша. Сваки меч је битан, тако да желимо већ у недељу да победимо Спартак, јер нам је циљ да наредне сезоне играмо Лигу шампиона.

Некада саиграчи, данас у различитим улогама, али увек сјајни пријатељи – Марко Гобељић и Вујадин Савић.

– Значи ми Вујадиново присуство. Били смо заједно у карантину, разговарали о томе како треба да играм и где да стојим на терен. Он зна да ме мотивише и спреми за меч, тако да ми је веома драго што је у стручном штабу.

Скандирање са трибина – посебно емотиван моменат за Гобељића.

Најежио сам се, али то је оно што је највећа звездаша снага. Сви смо као породица, међусобно се поштујемо и подржавамо. Када сам чуо „Гобеља, Гобеља“, осетио сам се као да могу још две утакмице да одиграм, умор је престао да постоји – емотивно ће Гобељић.

Претходни текстМитровић: Чим сам примио лопту, знао сам да ћу погодити
Следећи текстМилојевић: Хвала навијачима, потребна нам је заједничка енергија