Звездина ренесанса

42
ФК Црвена звезда у периоду од 2014. године до данас константно расте и напредује на свим пољима, о чему сведоче егзактни подаци о броју титула, дуплих круна, групних фаза, презимљавања у Европи, места на УЕФА ранкинг листи, улагању у инфраструктуру, репрезентативцима, младим играчима…

Тренутно смо на пет освојених титула у низу и две дупле круне. Добре игре у актуелној такмичарској години указују на то да ћемо поново имати разлога за славље у мају, и да многи рекорди тек чекају да буду срушени.

У периоду од 2014. до 2022. године, освојили смо шест шампионских титула, а неке од њих су биле и са двоцифреном предности у односу на прве пратиоце на табели. Сијасет квалитетних играча, али и тренера допринео је томе да је Звезда чврст лидер српског фудбала.
Чак 80 дуела у Европи, шест групних фаза и три пролећа, јасно говоре о томе колико смо се етаблирали међу најбољим клубовима на Старом континенту. Играли смо и Лигу шампиона, и Лигу Европе, побеђивали Ливерпул, Олимпијакос, Брага, Келн, Краснодар, све у утакмицама које ће се вечно памтити међу звездашима.
Не тако давно, нисмо били ни међу 200 најбољих клубова у Европи по освојеном коефицијенту, а данас смо на високом 34. месту, са тенденцијом да се раст настави. Увек је Звезда била окренута ка Европи, а навијачи су искључиво признавали међународне резултате – сада су и они ту.
Чак 39 милиона евра приходовано је од продаје играче који су прошли нашу Омладинску школу, која је дефинитивно ослонац Црвене звезде. Асови попут Јовића, Грујића, Ристића, Илића, Рачића, Јовељића, Терзића, Лазетића, аутортиативно представљају садашњост и будућност српског фудбала.
У овом тренутку, Црвена звезда у својој Омладинској школи има 472 фудбалера, уз 69 репрезентативаца. Не тако давно, ситуација није била тако бајна, али немамо дилему да ће с обзиром на стручност оних који раде са нашим талентима, и тај број бити још већи.
Чак 8 милиона евра је инвестирано у последних осам година у инсфраструктуру Црвене звезде, по чему наши фудбалери имају услове у рангу са оним из најквалитетнијих европских лига.
Претходни текстКраљевчанке изненадиле црвено-беле на старту сезоне
Следећи текстТема дана | Како изгледа превођење Звездине конференције за медије