Омладинци победом оверили пролазак

52

Омладинска селекција Црвене звезде савладала је Омонију на гостујућем терену резултатом 1:2, и тако обезбедила пласман у наредну рунду Лиге шампиона за младе. Упркос томе што су имали позитиван резултат из Београда (1:0), пулени Зорана Рендулића су пружили још једну сјајну партију и головима Алексеја Вукичевића и Луке Стојсављевића обзбедили двомеч са АЗ Алкмаром.

Омонија – Црвена звезда 1:2 (0:2)

Стадион: „Етникос Ахнас“, Ларнака, Кипар.

Судија: Ишмаел Барбара (Малта).

Стрелци: Неофиту у 51. минуту за Омонију, а Вукичевић у 18. и Стојсављевић у 44. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Пападопулос, Кирјакидис (Омонија), Лечић, Лековић, Недељковић, Станковић (Црвена звезда).

Омонија: Христодулидес, Кириакидис, Пападопулос, Кајафас, Николаидес (од 80. Скордис), П. Андреу (од 80. Михалидес), Венизелу (од 80. Пантели), Христу (од 86. Натанел), Хрисомилис (од 66. А. Андреу), Сава, Неофиту.

Резерве: Келепеши, Пантели, Михаелидес, Андреу, Скордис, Писис, Натанаел.

Црвена звезда: Ј. Миладиновић, Недељковић, Лековић, Видојевић, Марић, Вукичевић (од 71. Бошковић), Лечић (од 46. Ђурић), Станковић, Матић (од 90. Радоњић), Стојсављевић (од 46. С. Миладиновић), Брајић (од 88. Радујко).

Резерве: Маринковић, Граоња, Ђурић, Радоњић, Бошковић, Миладиновић, Радујко.

Претили су од старта омладинци Црвене звезде, и настојали да се и са Кипра врате у добром расположењу и у победничком духу дочекају вечити дерби који је на програму у недељу од 11 часова. Ударац Станковића из четвртог минута најавио је арсенал напада наших јуниора који су углавном претили по десном беку, а актуелни првотимац који је на данашњем мечу деловао практично иза нападача је могао да донесе вођство тиму Зорана Рендулића. Играо се 12. минут када је Матић пробио по десном боку и одиграо повратну лопту за Станковића чији је снажан ударац затресао пречку и најавио још већу офанзиву разиграних црвено-белих. Убрзо је и Недељковић запретио главом, играо се 15. минут, али мрежа домаћих је мировала.

Ипак, не задуго, јер је ствар у своје руке узео Алексеј Вукичевић. Пробио је Станковић по десном боку и упутио оштар пас у петерац где је интервенисао голман домаћих, али само до Брајића који је одложио лопту, а Вукичевић прецизним ударцем са десетак метара довео наш тим до предности. Домаћи практично да нису ни стизали до нашег гола, што је давало додатну снагу Звездиним омладинцима који су до новог поготка могли у 33. минуту када је Марић са ивице казненог простора гађао тик поред стативе. Ударцима са дистанце је претио и Лечић, али је мрежу ривала до одласка на петнаестоминутни одмор погодио Лука Стојсављевић. Играо се 44. минут када је Матић центрирао после продора, а вихорни Стојсављевић који је погодио и у првом мечу, рутински матирао Христодулидеса.

Већ на полувремену, Рендулић је шансу указао Ђурићу и Миладиновићу, а изашли су Лечић и Стојсављевић. Домаћи су смањили резултат у 51. минуту када се Неофиту нашао испред Миладиновића и „боцнуо“ лопту у мрежу. Наставили су да прете фудбалери Омоније, али се талентовани Миладиновић разбранио и заустављао све покушаје који су ишли ка њему. Могао је његов презимењак – Стефан, да искористи контру у 62. минуту, када је истрчао пред Христодулидеса, али је голман домаћих у последњем тренутку покупио лопту испред брзоногог Нишлије. Претио је и Лековић главом у 71. минуту када је вихорни Бошковић који је ушао у игру уместо Вукичевића центрирао, али је капитену наших јуниора мало фалило да постигне гол, те је лопта отишла поред стативе.

До краја утакмице, било је мирно на обе стране, терен су у завршници осетили и Радујко и Радоњић, а Рендулић је имао разлога за задовољство после новог међународног тријумфа наших омладинаца.

У наредној рунди такмичења јуниори нашег клуба ће одмерити снаге са екипом АЗ Алкмар. Први дуел је заказан за 26. октобар и биће одигран у Холандији, док је реванш на програму 2. новембра у Београду.

Претходни текстТема дана | Како изгледа превођење Звездине конференције за медије
Следећи текстОмладинци против АЗ Алкмара