Живојиновић: Трака у Звезди додатно мотивише

158

Мало је недостајало одбојкашицама Црвене звезде, да вежу два трофејна викенда, али један им је „измакао“ на домаћем терену. Славиле су изабранице Ратка Павличевића у Ужицу, али су пред домаћом публиком на Меморијалу „Драган Шакота – Шале“ остале без првог места. Боље од њих у финалу су биле одбојкашице Уба.

Ипак, пораз није негативно утицао на црвено-беле даме што потврђује и харизматична Ана Живојиновић, капитен тима из Љутице Богдана.

Имале смо лош дан у финалу против Уба, не бих рекла да је трема у питању, јер је већина девојака и раније играла на Бањици. Ушла је нека нервоза у тим, после неких несвакидашњих грешака за нас. Противник се затим разиграо, што смо им ми допустиле, стале са игром, повукле се, нисмо имале решење. Није то била наша права игра. Кад погледамо како смо играле у Ужицу и на Бањици, то су два тотално различита турнира, а опет исти противници – истакла је Ана Живојиновић.

Да ли је пораз од Уба, можда и мала опомена пред почетак сезоне?

Што се мене тиче, мислим да није лоше изгубити утакмицу у припремном периоду. Боље сада него рецимо у Суперкупу који играмо у недељу. Ово је на неки начин и мали „шамарчић“ да се отрезнимо. Добро је што се десило тако нешто, да се и ми „спустимо на земљу“. Следећи пут, а надам се да до тога неће доћи, опет, ако се ипак деси да нам „вода уђе у уши“ и да немамо решење, мислим да ћемо бар остати трезвене и знаћемо шта нам је чинити.

Колико је вама као капитену тешко у таквим ситуацијама, јер не само да морате себе да „подигнете“, већ и саиграчице?

– Никада нисам била капитен. Није да не волим, не бежим од тога. Бити капитен је заиста велика одговорност, јер мораш заиста о свему да бринеш. Тачно је, ту је тренер, тим менаџер, међутим кад си на терену то је то. Девојке гледају и окрећу се ка теби. Кад се губи јако је тешко, сви ми носимо исти терет, али је мало већи на капитену. Кад се побеђује наравно све је много лепше. Добро прихватам своју улогу, зато су и капитени спортисти који могу да изнесу све то што ова улога носи. Мени лично је овај турнир на Бањици био велика школа, не само што се тиче траке, већ и свега осталог. Бити капитен у Звезди само може да те мотивише. Имаш и обавезу да пробаш да помогнеш млађима који су ту и желе да уче. У сваком случају лепо је кад те неко уважава, цени оно што радиш. У сваком случају биће то све како треба, само нам је потребно мало времена да се уходамо.

Да ли сте успеле као екипа да се уклопите, дошло је неколико нових играчица, ту су другачији зaхтеви тренера Ратка Павличевића?

– У принципу и јесте и није се много променила екипа. Доста тога се променило у самој игри у односу на оно што смо раније радиле. Покушавамо да испратимо оно што Рале (Ратко Павличевић) тражи од нас. Не одустајемо, па ћемо видети. Све то иде на боље, што се да приметити Ипак, треба имати стрпљења, сезона још није ни почела. Оно што Рале тражи од нас, сигурно ћемо изгурати, иако је то другачије. Наравно не можемo ништа на силу, ако то не буде доносило резултата, она ћемо сигурно нешто променити. Генерално екипа је добра. Трудимо се, дајемо максимум, само ред, рад и дисциплина.

Пред вама је већ у недељу прво велико искушење, играте Суперкуп против Железничара, шта очекујете од те утакмице?

– Волела бих да пружимо у недељу лепу и квалитетну одбојку. Лига је доста јача, екипе су скоро изједначеног квалитета. Пре свега бих волела да све будемо здраве, а затим и да оно што се договоримо у свлачионици са тренером испоштујемо. Ако то све буде тако, неће бити проблема. Увек полазим од тога да све зависи од нас, без обзира на име противника. Верујем у екипу, наша форма иде узлазном путањом. Делујемо војнички спремно. Све смо боље, искрено то ми се свиђа, али једно је прича, друго кад станемо на терен.

Приближава се излазак на европску сцену, Лига шампиона стиже, прву утакмицу играте против екипе Покли из Кусама. Да ли сте имале прилику да можда погледате снимак неке њихове утакмице?

Нисмо их гледале. Искрено, увек сам за то да идемо од утакмице до утакмице. Тренери вероватно и јесу. Имамо пре тога Суперкуп, па затим долази Куп Србије, дерби у првом колу првенства са Партизаном. Има доста утакмица пре тога. Мислим да не би требало да буде проблема, а опет док их не видим какве су, не бих да судим о њима. Циљеви су и за ову сезону високи, трудићeмо се да то и остваримо. Надам се најбољем – закључила је Ана Живојиновић.

Претходни текстОбавештење пред Ференцварош
Следећи текстСа новим спонзором у два кола до две победе