У сусрет противнику – Мачва

81

Црвена звезда ће сутра од 16 часова гостовати екипи Мачве у Шапцу у оквиру шеснаестине финала Купа Србије.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Црвена звезда и Мачва су до сада одиграле укупно 10 утакмица. Наш тим је славио на девет мечева, док је екипа Мачве победила на само једном сусрету и то након бољег извођења једанаестераца.

Прва утакмица између Звезде и Мачве одиграна је 14. октобра 2017. године на стадиону „Рајко Митић“, а црвено-бели су славили резултатом 4:0.

Последњи пут, Звезда и Мачва су се састали 11. марта 2021. године, такође на Маракани у оквиру 22. кола националног шампионата, а наш тим је славио идентичним резултатом (4:0).

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо посматрају дуел између Црвене звезде и Мачве у Шапцу, ће моћи да прате меч преко нашег студијског програма на Звезда ТВ-у. Такође, пренос утакмице је доступан на каналу Арена 1 Премиум од 16 часова.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше фудбалере и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Фудбалери Црвене звезде се налазе на првој позицији на табели националног шампионата са 26 освојених бодова и две утакмице мање у односу на остале тимове. Црвено-бели су остварили укупно осам победа, док су два пута ремизирали, а о добрим партијама сведочи и гол разлика 30:5. На последњем мечу, наши првотимци су славили против Напретка резултатом 1:0, а једини погодак постигао је Александар Пешић. Гоствањем у Шапцу, наш тим ће започети овосезонско такмичење у Купу Србије, у којем је бранилац титуле.

Мачва заузима седму позицију на табели Прве лиге Србије, са 12 освојених бодова после 10 одиграних мечева. Забележили су три победе, исто толико ремија и четири пораза у другом по јачини рангу српског фудбала. У последњој утакмици, Мачва је на свом терену ремизирала са екипом ИМТ-а без голова.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Шеф стручног штаба Мачве Иван Куртушић се често опредељује за већ устаљену и проверену формацију. Стандардан међу стативама је двадесетогодишњи Филип Самуровић, који командује дефанзивном линијом. На позицији десног бека усталио се Александар Поповић, док по левој страни делује Немања Стевановић. Штоперски тандем чине Марко Јевтић и Игор Ристивојевић. На средини терена диригују Бошко Враштановић и Ђорђе Белић, а по крилима највише прете Лазар Марјановић и Лука Пејовић. У самом шпицу највећу опасност по противнички гол представља Павле Радуновић.

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Милан Илић.

Први помоћник: Бошко Божовић.

Други помоћник: Иван Благојевић.

Четврти судија: Предраг Јањуш.

Делегат: Владо Глођовић.

РАСПОРЕД ОСТАЛИХ УТАКМИЦА

28.9.2022.

Раднички СМ – Партизан 15 часова

19.10.2022.

Железничар Панчево – РФК Нови Сад

ИМТ – Раднички 1923

Жарково – Колубара

Младост ГАТ – Вождовац

Раднички Београд – Младост

Јавор – Раднички Ниш

Јагодина – Нови Пазар

Лозница – ТСЦ

Полет Љубић – Радник

Инђија – Напредак

Рад – Спартак

Златибор – Чукарички

Кабел – Металац

1.11.2022.

Графичар – Војводина

Претходни текстПродаја појединачних карата за премијеру од четвртка
Следећи текстЈован Шљивић међу најталентованијим фудбалерима на свету