Николић спремнији него икад

72

Блистава издања Вељка Николића јасно говоре да је повреда прошлост, а два гола на пет утакмица да је талентовани везни фудбалер спремнији него икад да заблиста на великој сцени и да испуни потенцијал који је неоспорив.

Да Вељко Николић има фудбал у малом прсту – то нико не може да оспори, али повреда која је мучила офанзивца рођеног 1999. године успорила је његов играчки развој. Током зимских припрема установљено је да Николић мора на операцију зглоба те да ће извесно пропустити читав пролећни део сезоне, и тако је и било. Говорио је у међувремену да га је повреда изузетно ојачала на менталном плану, али нема ништа лепше него када неко своје речи оправда делима, а то управо он чини на терену, јер је општи утисак да са свега 23 године делује – искусно. Сигурнији него икад на лопти, са изузетним плејмејкерским геном, хранио је Николић наше нападаче лоптама у свих пет утакмица колико је одиграо ове сезоне. Лепотица у рашље против Јавора, као и први европски гол у Звездином дресу на мечу са Трабзоном, само су показатељ тога да не само да није „заборавио“ да игра фудбал, већ га је пауза у сваком смислу ојачала.

Убацио га је Милојевић у „ватру“ на свом тренерском дебију у Црвеној звезди, а Николић већ у првим минутима после готово девет месеци без такмичарског фудбала – постигао гол и показао да је опција више у везном реду за нашег стратега. Такође, и током летњих припрема је био један од запаженијих у утакмицама и само наговестио све оно што сада потврђује, а то је да је Звезда добила велико појачање, а да је Вељко Николић спремнији него икад!

Николић који је у Звезду стигао још у омладинцима, и то као првотимац ОФК Београда, имао је природни развојни пут, па је после каљења у Графичару обукао дрес сениорског тима најтрофејнијег клуба на овим просторима. У досадашњем делу каријере је за Звезду на 74 утакмице постигао 10 голова, а сигурни смо да оно најбоље тек следи.

Претходни текстЗвездани моменти – Победа над Келном за европско пролеће
Следећи текстЗвезда је живот – Драган Вујић Вујке