Изабрано ново руководство КДТ Црвена звезда, Владимир Јовић председник

650

Клуб дизаца тегова Црвена звезда, после доста времена добио је ново „подмлађено“ руководство . На ванредној Скупштини клуба, изабран је нови председник, управни одбор, као и секретар.

За председника клуба и нов мандат од четири године, изабран је најстарији такмичар клуба и један од најстаријих сениорских спортиста Спортског друштва Црвена звезда, дугогодишњи дизач тегова, освајач бројних медаља, Владимир Јовић.

Он ће заменити Љубишу Рајковића који је дуго година био први човек клуба и који је успешно водио клуб, а који је сад изабран за члана Управног одбора, неко ко ће и даље безусловно пружати подршку новом руководству знањем и искуством и бити једна од карика коју ће клуб гурати напред.

За генералног секретара клуба и члана Управног одбора изабрана је Тамара Јовић, бивша такмичарка клуба, вишеструка рекордерка, жена која успешно ради и као асистент генералном секретару Европске федерације за дизање тегова (ЕWФ), а која је и уједно међународни судија друге категорије.

У Управни одбор су изабрани још и Милан Беловођанин и Милош Ковачевић, активни сениорски такмичари клуба.

Главни тренер свих селекција клуба је лиценцирани спортски радник, и дугогодишњи такмичар Лука Вујадиновић.

Честитке на новој функцији. Какав је осећај „ући у ципеле“ функционера?

Хвала Вам на честиткама. За почетак желео бих да се захвалим свим људима у клубу на указаном поверењу. Првенствено Љуби Рајковићу и Луки Вујадиновићу без којих овај клуб не би данас био то што јесте. Свакако велика част, али и велика осговорност. Бити на функцији у клубу који носи такво име заиста има тежину. Рано је да говорим о осећају, јел ја сам и даље и сениорски такмичар клуба. Тренутно се спремам за државно првенство које је за неколико дана у Суботици. Размишљања ми иду сада у том смеру да овим такмичењем „окончам“ сениорску каријеру што се овог спорта тиче, године ми говоре исто тако, а и нове обавезе.

Какви су планови клуба у будућности?

– Клуб тренутно има 25 такмичара у мушкој и женској категорији, јуниорских и сениорских. Најбројнији смо клуб у Београду. Морам да истакнем да смо за три такмичарске године освојили преко 60 медаља на такмичењима, што морате признати није мала ствар. Планови везани за клуб су да за почетак првенствено нађемо спонзора, који би нас погурао и помогао. Неки оквир је да у скорије време клуб добије и такмичара који ће представљати нашу земљу у оквиру репрезентације на неком од иностраних такмичења. За сада најближи томе је Вук Раденковић, најперспективнији јуниорски такмичар клуба и момак који својим резултатима показује завидан ниво и лепу будућност клуба. Једна од клупских медаља у лиги Србије је већ на видику, а на прагу смо и да после дуго година добијемо и сениорског шампиона Србије. Поред тога бавићемо се омасовљавањем и довођењем младих такмичара. Радићемо на пројектима организовања презентациија спорта млађим генерацијама који се још нису сусрели са овим спортом. Свакако доста посла имамо испред себе у наредном периоду, што представља и неку врсту лепог изазова.

Порука за крај?

– Кад сам дошао у клуб као такмичар, у неком тренутку сам у себи пожелео да једног дана поведем клуб напред. Искрено, није ми ни на крај памети било да ће се то десити кроз 3-4 године. Ал’ као што нас народ каже „пази шта желиш, можда ти се и оствари“. Сада желим да са сарадницима и људима у клубу направимо једну лепу спортску организовану причу, да заједно свим снагама подигнемо клуб на још већи ниво, и да сутра када дођу нове генерације после нас, имамо чиме да се поносимо.

Претходни текстПобеда одбојкаша Звезде у пријатељској утакмици против ОК Раднички
Следећи текстЗвездини бисери – Шљивић и Николашевић у мету