Пораз кадета

83

Кадети Црвене звезде су на мечу седмог кола домаћег шампионата поражени од Чукаричког резултатом 0:3. Велику борбеност и жељу за победом показали су изабраници Слађана Николића, али пропуштене шансе, као и два неискоришћена једанаестерца нас је коштало бодова.

Црвена звезда – Чукарички 0:3 (0:1)

Судија: Јован Шегрт.

Стадион: “Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда”.

Жути картони: Остојић, Младеновић (Црвена звезда), Зиројевић, Плавшић (Чукарички).

Стрелци: Суботић у 23, Цветковић у 49. и Митровић у 77. минуту.

Црвена звезда: Драшкић, Остојић (од 68. Д. Тегелтија), Т. Илић (од 57. Младеновић), Стојановић, Ђурић, Милосављевић, Петровић (од 68. Милошевић), А. Максимовић, У. Тегетија (од 68. Ивановић), Вукојевић, Голубовић (од 57. Жагар).

Чукарички: Чарапић, Зиројевић, Плавшић, Ивановић, Адамовић, Бачанин (од 77. Ракић), Прокопијевић, С. Ђорђевић (од 46. Л. Ђорђевић), Митровић (од 82. Карановић), Суботић (од 89. Каракабалков), Цветковић (од 82. Дрео).

Офанзивно су у меч ушли изабраници Слађана Николића, а већ у деветом минуту имали су шансу да дођу до предности, када је Андреј Петровић шутирао из слободног ударца, али нажалост преко гола. Већ након два минута црвено-бели су поново могли до поготка. У казненом простору гостујуће екипе оборен је Вељко Вукојевић, након чега је са беле тачке шутирао Андрија Максимовић, али непрецизно. У 23. минуту је дошао до поготка, а у улози стрелца нашао се Суботић. То није омело домаће да наставе са нападачком игром, а прилику да изједначе резултат имали су у 30. минуту, када је поново досуђен једанаестерац, овога пута након што је фаулиран Урош Тегелтија. Одговорност је сада преузео Андреј Петровић, али нажалост, поновљена је ситуација из 11. минута, тако да смо пропустили прилику да из још једног једанаестераца погодимо. Пред крај првог дела игре покушао је Петровић да надокнади претходно пропуштену шансу, када је храбро шутирао са двадесет метара, али право у руке противничког чувара мреже.

Наставили су црвено-бели да се боре и у другом полувремену, а прво узбуђење виђено је у 48. минуту када је Петровић упутио сјајан пас ка Урошу Тегелтији, чији је ударац изблокиран. Већ у наредном минуту екипа у црним дресовима долази до другог поготка, а овога пута прецизан је био Цветковић. Упркос резултату од два гола заостатка, наши бисери су наставили да се боре и стварају своје шансе све до последњег минута меча. Сјајне дриблинге по десном боку је приказао Душан Жагар, након којих је одлично центрирао у казнени простор, где његови саиграчи нису имали среће у завршници. У 77. минуту је за екипу Чукаричког, након досуђеног слободног ударца, добру акцију искористио Митровић и дошао до поготка за 0:3.

Претходни текстМилојевић: Морамо да покажемо приступ као против Монака
Следећи текстВетерани гостовали „преко Дрине“