Трабзон – Црвена звезда 2:1 (1:0)

80

Фудбалери Црвене звезде су поражени од екипе Трабзона резултатом 2:1, у оквиру другог кола групне фазе Лиге Европе. Једини погодак за наш тим постигао је Вељко Николић у финишу сусрета.

Трабзон – Црвена звезда 2:1 (1:0)

Стадион: „Шенол Гунеш“, Трабзон.

Судија: Саша Штегеман (Немачка).

Стрелци: Хамшик у 16. и Трезеге у 68. минуту за Трабзон, а Николић у 89. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Ђанини, Елмали (Трабзон), Кангва, Саного, Катаи (Црвена звезда).

Црвени картон: Кангва (Црвена звезда).

Трабзон: Чакир, Стригер Ларсен (од 70. Уго), Бартра, Денсвил, Елмали, Хамшик (од 61. Барди), Сиопис, Бакасетас, Трезеге, Ђанини (од 79. Лахтими), Гомез (од 61. Омур (од 79. Бозок)).

Резерве: Тепе, Морадоглу, Бозок, Омур, Уго, Унувар, Барди, Ердоган, Хасполат, Лахтими.

Црвена звезда: Борјан, Срнић (од 46. Катаи), Ераковић, Милуновић, Драговић, Родић, Саного (од 59. Ибрахим), Кангва, Канга (од 83. Панков), Букари (од 70. Николић), Пешић (од 59. Кулибали).

Резерве: Поповић, Васиљевић, Гобељић, Панков, Азаров, Николић, Иванић, Ибрахим, Бен, Митровић, Катаи, Кулибали.

Изабраници Милоша Милојевића су добро ушли у утакмицу, а већ у трећем минуту је мало недостајало да се резултат промени. Пешић је добро пратио кретање лопте и умало искористио грешку домаће дефанзивне линије, али је Чакир у последњем тренутку успео да интервенише испред нашег центарфора. Играло се доста отворено на обе стране, а у 11. минуту су поново запретили наши фудбалери. Канга је упослио Букарија, који је пробио по десној страни и сјајно центрирао на петерац, али је чувар мреже домаћих реаговао и ухватио лопту.

Ипак, домаћи су први дошли до предности у 16. минуту, када је главом погодио Хамшик након утрчавања на другу стативу после центаршута Трезегеа. Наставили су црвено-бели да покушавају, а у 18. минуту је још једном запретио Букари. Поново је брзоноги крилни нападач ушао по десној страни и послао оштар пас на прву стативу, али је Чакир успео да први стигне до лопте. Ново узбуђење виђено је у 33. минуту, након одличне контре наше екипе. Кангва је сјајно „повукао“ контра напад и у правом тренутку послао пас у простор за Букарија, који је искоса са ивице казненог простора сјајно гађао даљи угао, али је голман домаћих крајњим напорима успео да скрене лопту преко гола. До одласка на паузу играло се мало мирније, те се резултат није мењао.

Мењао је од старта другог полувремена Милош Милојевић, па је тако од 46. минута прилику добио Катаи, који је у игру ушао уместо Срнића, док су се у наставку на терену нашли и Кулибали и Мустафа, који су заменили Пешића и Санога. Заиграли смо у нешто другачијој формацији у односу на прво полувреме, али уследили су проблеми за наш тим у 64. минуту, када је Кангва искључен, те су црвено-бели остали са играчем мање на терену. У 68. минуту, домаћи су повисили предност, преко Трезегеа који је погодио рашље Борјановог гола и удвостручио пренодст домаћих.

Указао је Милојевић до краја меча шансу и Николићу и Панкову, а управо му је талентовани везни фудбалер вратио на најбољи могући начин. Након сјајне акције, Ибрахим је оставио пас у средину, а Николић се сјајно снашао и прецизним ударцем „сместио“ лопту уз десну стативу.

Претходни текстЦрвена звезда промовисала појачања у обе конкуренције, из дана у дан све јача
Следећи текстНиколић: Жао ми је због пораза, борили смо се