Рендулић: Од првог минута офанзивно

71

Омладинска селекција Црвене звезде ће у среду, 14. септембра од 19 часова дочекати екипу Омоније, у оквиру првог кола Лиге шампиона за младе, а очекивања пред европски изазов изнео је стратег црвено-белих Зоран Рендулић.

Прва утакмица у омладинском фудбалу је другачија у односу на сениорски. Сигурно да ћемо се боље упознати са противником, како ми са њима, тако и они са нама. Настојаћемо да у утакмици радимо оне ствари које нас карактеришу, како офанзивно, тако и дефанзивно, а циљ је да се ривал нама прилагоди. Видећемо како ће то изгледати на терену… Знамо и да су они недавно почели првенство – почео је Рендулић.

Утакмица ће се играти на стадиону „ФК Вождовац“, који је покривен вештачком травом, што иде у прилог нашем тиму…

– Сигурно да нам то више одговара. Моћи ћемо да играмо офанзивно од првог минута и да видимо њихов одговор. То ће нам доста значити, како би се још боље припремили за други меч. За три дана играмо и утакмицу против Чукаричког, тако да нам свакако више одговара што играмо на домаћем терену.

Додатну сигурност донеће и првотимци Никола Станковић, Немања Мотика и Стефан Лековић, који су лиценцирани за овај двомеч.

– Нема сумње да ће нам донети сигурност и искуство. Остали играчи ће имати прилику да виде како изгледа игра првотимаца Црвене звезде. Свакако, један велики плус и квалитет за нас, пре свега на такмичарском нивоу.

На располагању Зорану Рендулићу биће сви играчи осим Лазара Ђурића и Стефана Радујка, који се и даље опорављају од повреда.

– Сви играчи су спремни и орни за игру, осим капитена Лазара Ђурића који се још увек није опоравио од повреде, али и Стефана Радујка који се полако враћа у тренажни процес. Видећемо када је реч о саставу ко ће заиграти, доста тога зависи и од правила у смислу дужине боравка играча у клубу.

Истакао је Рендулић да је пред екипом тежак распоред, али и нагласио да ће се у оваквим мечевима показати прави квалитет тима.

Ми смо Црвена звезда и то је потпуно нормално. И када противник није нека озбиљнија екипа, осећа се притисак. У овим утакмицама ћемо показати да ли смо прави и да ли смо спремни за Европу. Имамо на располагању довољан број играча и надам се да су сви схватили да нас чека озбиљан и тежак распоред и да сви морају бити максимално фокусирани и спремни – закључио је Рендулић.

Претходни текстЦрвено-бели отпутовали на турнир у Анталији
Следећи текстТема дана | Организација Лиге шампиона за младе