Кадети у серији победа

57

Кадетска селекција Црвене звезде је наставила победнички низ, савладавши у оквиру шестог кола националног шампионата екипу Бродарца на гостујућем терену резултатом 4:1. Изабраници Слађана Николића су пружили још једну феноменалну партију и потпуно заслужено уписали нова три бода. Распуцани у редовима нашег тима били су Вељко Милосављевић, Вукашин Ивановић, Вељко Вукојевић и Давид Ђурић.

Бродарац – Црвена звезда 1:4 (1:1)

Стадион: „ФК Бродарац“.

Судија: Момчило Марковић.

Стрелци: Ћирић у 45. минуту за Бродарац, а Милосављевић у 9, Ивановић у 53, Вукојевић у 65. и Ђурић у 71. минуту за Црвену звезду.

Жути картон: Ђурић (Црвена звезда).

Бродарац: Вишњић, Влаисављевић, Миливојевић, Чоловић (од 77. Зец), Калак, Николић (од 69. Петровић), Јовић (од 83. Величковић), Милосављевић, Мићић (од 72. Чудић), Ћирић, Крњаја (од 77. Миленковић).

Црвена звезда: Драшкић, Д. Тегелтија, У. Илић (од 77. Стојановић), Т. Илић, Ђурић (од 77. Петровић), Милосављевић, Милошевић (од 61. Младеновић), Жагар (од 83. А. Максимовић), У. Тегелтија (од 61. Вукојевић), Ивановић, Голубовић.

Изабраници Слађана Николића су одлично отворили утакмицу, а већ у седмом минуту запретио је Ивановић, када је главом шутирао само до голмана домаћих. Свега два минута касније, црвено-бели су стигли до предности. Жагар је сјајно центрирао из угла на другу статову, Урош Илић је шутирао главом, а лопта се одбила до Вељка Милосављевића, који се одлично снашао и са петерца погодио. Наставили су наши бисери са добром игром и након вођства, а у 26. минуту виђено је ново узбуђење. Ивановић је оборен у казненом простору, а главни арбитар је показао на белу тачку. Жагар се наместио и снажно шутирао, али је чувар мреже домаћих успео да ухвати лопту. Минут касније, Ивановић је могао да погоди управо на асистенцију Жагара, али је шутирао преко гола. Деловало је да се резултат неће мењати до одласка на паузу, али су домаћи поравнали у 45. минуту, када је погодио Ћирић.

Друго полувреме почело је одлично за црвено-беле, а у 53. минуту наш тим је поново повео. Ђурић је снажно шутирао са двадесетак метара, а голман је само одбио лопту до Вукашина Ивановића, којем није било тешко да је спроведе у мрежу, за ново вођство нашег тима. Предност је у 65. минуту повисио талентовани Вељко Вукојевић, када је „пробио“ по левом боку и правим слаломом кроз одбрану противника избио пред голмана и мајсторски погодио даљи угао. Коначан резултат је поставио Давид Ђурић у 71. минуту, прецизним ударцем са беле тачке, а претходно је лопта погодила дефанзивца домаћина у руку.

Претходни текстТри медаље за Звездине веслаче на БП у Вишеграду
Следећи текстНови Пазар – Црвена звезда 1:2 (1:1)