Звезда потписала уговор са Тимоком

118

ФК Црвена звезда и ФК Тимок из Зајечара су данас озваничили спортско-техничку сарадњу.

Председник нашег клуба Светозар Мијаиловић истакао је да је добра сарадња између Црвене звезде и Тимока увек постојала.

– Звезда је увек била перјаница у развоју фудбала у Србију и у прошлости смо имали добру сарадњу са Тимоком који је у то време играо значајну улогу у региону. Наш интерес је да фудбал у том региону дође у духу наше пароле – „Да се врате славни дани“, али не овде на Маракани, него у Тимочкој Крајини. Интерес је пре свега изградња инфраструктуре у Зајечару, а видим по најавама да ће то бити један од најлепших и најопремљенијих стадиона у држави, и штета је да те трибине и терен не буду поприште за најквалитетније клубове у Србији. Због тога је интерес Звезде да пружимо сву могућу помоћ да се тај циљ који су људи из Зајечара поставили – буде остварен.

Оперативни директор Црвене звезде Марко Петровић истиче величину нашег клуба која је препозната и код других који желе да сарађују.

– Пре свега, желим да се захвалим ФК Тимок. Чињеница је да је Звезда лидер и највећи клуб Србије и региона и драго нам је да то и други препознају и да желе да сарађују с нама. Пожелео бих им пуно среће у актуелној сезони и верујем да ће уз помоћ Звезде испунити своје циљеве и пласирати се у Прву Лигу, а потом и Суперлигу Србије. Изузетно нам је важно, да Тимок паралелно са улагањем у спортске резултате, прави улагање и у омладинску школу, како би се направила база која ће бити дугорочни основ за стабилност клуба. Нама сарадња значи, како по питању фудбалског развојног центра у источној Србији, тако и по питању развоја звездаштва у том делу државе.

Велика част и обавеза је ово за ФК Тимок, истиче председник клуба Милорад Вучковић.

– Ово је за нас велика част и обавеза. Звезда је наш највећи клуб и интерес је да Тимок и Зајечар постане регионални фудбалски центар. У Зајечару се гради и стадион, и циљ је да у наредних годину, две постанемо стабилан прволигаш и допринесемо развоју фудбала у источној Србији. Звезда је највећи клуб у Србији и брине о развоју фудбала и мислим да ћемо кроз заједничку сарадњу, с обзиром на много талената у источној Србији, кроз тај скаутинг, једни другима пренети све, наравно, Звезда нама много више…

Шеф стручног штаба Тимока Слободан Халиловић верује да у источној Србији има много дечака који ће бити будући првотимци Црвене звезде.

За очекивати је да су амбиције постављене на висок ниво после договора и потписа уговора о сарадњи са Звездом. Тимок има своју историју и традицију, имали смо добрих играча и прави смо представник источног дела Србије. Оно што бих ја волео као тренер је да сарадња на стручном нивоу између Звезде и Тимока буде на вишем нивоу и да припремамо младе наде које би у будућности носиле Звездин дрес, јер источна Србија поседује много талентованих играча. Уз добар рад, надам се да ће бити много играча који ће обући дрес Црвене звезде.

Претходни текстБукаријев гол у дербију најлепши у августу
Следећи текстТријумф Максимовића у Штарк Арени