У сусрет противнику – Нови Пазар

102

Првотимци Црвене звезде сутра од 17 часова гостују Новом Пазару на “Градском стадиону” у оквиру 11. кола Суперлиге Србије.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против Новог Пазара смо до сада одиграли 18 утакмица и забележили 16 победа уз реми и пораз. Ипак кроз историју статистика нам показује да је увек неугодније било на гостовању, с обзиром на то да као домаћини имамо све тријумфе и то веома убедљиве.

Први меч против Новог Пазара наша Црвена звезда је одиграла у Купу Србије 28. октобра 2009. године у оквиру осмине финале тог такмичења. Тада је Звездин тим победио резултатом 1:0, захваљујући поготку центарфора Александра Јевтића.

Последњи дуел између Црвене звезде и Новог Пазара одигран је у мају ове године у оквиру полуфинала Купа Србије на Маракани. Однели смо убедљиву победу са 8:0, а у листу стрелаца уписали су се двоструки стрелац Никола Станковић, Ел Фарду Бен, Охи Омојуанфо, Милан Павков, Мирко Иванић и Петар Станић.

БУДИ ДЕО ЗВЕЗДЕ

Сви навијачи нашег трофејног клуба који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце, моћи ће директан пренос утакмице 11. кола Суперлиге Србије, између Новог Пазара и Црвене звезде да гледају на каналу Аренаспорт Премиум 1 од 17 часова, као и путем студија на Звезда ТВ-у, и на истоименом Јутјуб каналу, који ће трајати преко три сата, а сви заљубљеници у црвено-беле боје ће бити у могућности да прате меч из више различитих углова.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Фудбалери Црвене звезде се тренутно налазе на другој позицији са 20 освојених бодова у домаћем шампионату и две утакмице мање у односу на остале екипе. Да наш тим гаји нападачки фудбал сведочи гол разлика 27:4, а од почетка Суперлиге Србије црвено-бели су нарочито били голгетерски расположени на Маракани. Редом смо савладавали нишки Раднички (4:0), Колубару (5:0), Радник (6:0), Вождовац (4:0) и Јавор (4:1). На последњој утакмици наш тим је ремизирао против екипе ТСЦ (1:1) на стадиону ”Рајко Митић”. Гостовање у Новом Пазару биће треће у овој сезони за наш тим и сигурни смо у позитиван резултат наше екипе, након добре партије против Монака.

Нови Пазар се налази у доброј форми, где су забележили седам узастопних победа. Тренутно су први на табели са 21 освојеним бодом, али и две утакмице више у односу на нас. Уз седам тријумфа доживели су и три пораза са гол разликом 16:9. Нови Пазар је започео серију победа од сусрета са Партизаном, а после су савладавали ТСЦ, Раднички Ниш, Напредак, Младост ГАТ и Спартак. На последњој утакмици одиграној у домаћем шампионату су добили Раднички 1923 са 3:1, а голове за Нови Пазар су постигли Никола Богдановски, Слободан Станојловић и Сеад Исламовић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу Новог Пазара стандардан је Филип Кљајић, а дефанзивну четворку испред чине десни бек Периша Пешукић, тандем штопера Слободан Рубежић и Милан Јоксимовић, док је леви спољни Филип Јовић. Централни везни фудбалери су капитен Стефан Лончар и Миљан Момчиловић. По боковима дејствују Сеад Исламовић и Милош Мијић као најбољи асистент Новог Пазара. Најближе голу противника делују Никола Богдановски и Андреја Мајдевац који је најбољи стрелац екипе са четири поготка. Опције са клупе су Зоран Даноски, Митар Ергелаш, Бојица Никчевић, Ибрахим Фијуљанин.

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Милош Милановић.
Први помоћник: Милан Шутуловић.
Други помоћник: Александар Марјановић
Четврти судија: Дејан Трифковић.
ВАР: Момчило Марковић.
АВАР: Милан Михајловић.

ОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ

Субота:

– 19:00 Напредак – Раднички 1923
– 19:00 ТСЦ – Колубара

Недеља:

-17:00 Младост ГАТ – Спартак
-19:00 Чукарички – Војводина
-19:30 Партизан – Младост

Понедељак:

-16:00 Јавор – Радник
-18:00 Вождовац – Раднички Ниш

Претходни текстЦрвена звезда и Грундфос продужили сарадњу
Следећи текстБукаријев гол у дербију најлепши у августу