Пешић: Ствара се беспотребна тензија

78

Фудбалери Црвене звезде сутра од 21 час дочекују Монако на стадиону “Рајко Митић” у оквиру првог кола групне фазе Лиге Европе, а на конференцији за медије очекивања пред меч је изнео центарфор наше екипе – Александар Пешић.

Знамо да нас очекује тешка утакмица. Доста познајем француско првенство, веома захтевна лига. Знам шта нас сутра очекује, доста “трке”. Физички су доминантни, али мислим да ћемо уз нашу дисциплину и захтеве шефа стручног штаба успети да остваримо што бољи резултат – почео је Пешић.

Верује Александар Пешић да може да побољша ефикасност у наредним изазовима који очекују нашу екипу.

– Велика су очекивања и не бежим од тога. Не видим “проблем” што нисам на две утакмице дао гол. У двомечу са Макаби Хаифом сам постигао два поготка и асистирао. Уколико је то “лоше”, из две утакмице дати два гола и асистирати, слажем се да је “лоше”. Сагласан сам са тим да сам одиграо последња два меча “лоше”, али нисам био у тренажном процесу са екипом. Имао сам малих проблема, не бежим од тога и знам да ће бити боље.

Подршка навијача биће од великог значаја за фудбалере Милоша Милојевића, а наш нападач истиче да је екипа спремна за меч са Монаком.

– Значи кад играмо пред домаћом публиком. То је наш ветар у леђа. Падали су и “већи” ривали на Маракани, не видим зашто то не би био Монако сутра. Долази једна талентована, добра, брза екипа. Свих једанаест фудбалера су брзи, јаки и знају да играју фудбал. Имамо наше квалитете, али спремали смо се. Радили смо анализу шта нам је све неопходно за сутрашњу утакмицу. Спремни смо физички и психички.

Имао је прилику већ током каријере Пешић да игра против Монака, али наглашава да је то потпуно другачија екипа у односу на тренутан састав нашег ривала.

– Имао сам асистенцију против Монака и сећам се да је играо Бербатов. Тада смо капитен Монака – Бен Једер и ја били у тандему. Била је то потпуно другачија екипа Монака, чак су се борили за титулу. Сада су подмлађена екипа са доста талентованих играча. У прелазном року су продали играча за 100 милиона. Требало би да будемо реални, а лако је причати како урадити нешто. Новинари погреше неки пут па поцепају и баце лист, па поново напишу. Немамо ту могућност, у секунди доносимо одлуке. Треба бити реалан и не стварати притисак и тензију. Имамо пет бодова предности у првенству, изборили смо Европу. Подржите нас неки пут и када не иде “добро”.

Истиче Александар Пешић да екипа одлично ради, као и да је промена шефа стручног штаба донела доста позитивних промена.

Има доста лепих ствари, али се у последњих десет дана се ствара беспотребна тензија. Сваки почетак је тежак, тако и за шефа. Испали смо из Европе, треба подићи екипу. Очекивали смо Лигу шампиона и пре те утакмице са Хаифом. Видели смо да се и Бенфика мучила са Макабијем, да није било тако лако. Створила се атмосфера да ако не дамо три до четири гола по утакмици да је то лоше, ако одиграмо нерешено у дербију да је и то лоше. Мислим и да сутра одиграмо нерешено са Монаком, да ће бити што нисмо победили. Добро радимо на тренинзима, крећем од себе. Нисам задовољан како смо радили до Хаифе. Дошао је нови шеф, подигао је самопоуздање биће све боље. Имали смо шансе у домаћем првенству, није нам се дало. Можда нам се врати сутра, иде све на боље – закључио је Пешић.

Претходни текстМинистарство финансија: У пословању КК Црвена звезда нема никаквих неправилности
Следећи текстМилојевић: Публика додатни ветар у леђа, циљ је победа