Кадеткиње за понос црвено-беле породице

148

Да се у Одбојкашком клубу Црвена звезда ради беспрекорно јасно је ако се погледају резултати млађих категорија. Ипак, једна селекција се посебно издваја, у црвено-белој породици из Љутице Богдана.

Под „командом“ тренера Алме Бешлагић Добричанин, иначе дипломираног професора факултета за спорт, кадеткиње Црвене звезде освојиле су прво место на Првенству Србије, а златом су се окитиле и на Првенству Београда. Успех вредан пажње обзиром да се на исти чекало дуже од деценије.

Тачно, после дуго времена имамо обједињена прва места кадеткиња на Првенству Србије и Београда. Ово је велики успех ОК Црвене звезде, али и Одбојкашког савеза Београда. Надам се да ће наша деца привући пажњу селектора, односно да ћемо их гледати у дресу неке од репрезентативних селекција. Тренутно немамо ниједно дете, а иза нас је фантастична сезона – рекла је Алма Бешлагић Добричанин.

Да у Звезди имају квалитет вредан пажње довољно говори и одлука тренера сениорки Ратка Павличевића, да три играчице пребаци у најбољи тим.

-Три играчице су привукле пажњу тренеру Ратку Павличевићу. Међу сениорке прекомандоване су: Вишња Жигић, Лана Мијачић и Сташа Стаменковић. Све имају и бројне индивидуалне награде у кадетско-јуниорској конкуренцији.

Кадеткиње су припреме за нову сезону почеле још пре месец дана. Прва фаза припрема обављена је у Београду и Кладову, а сада следи лепши део рада, а то су утакмице.

Предстоје нам пријатељске утакмице, а позвани смо и на два турнира. Прво ћемо играти 24. септембра у Смедереву, турнир је за сениорске екипе, а само ће Звезда учествовати са млађим играчицама. Затим 1. октобра путујемо у Републику Српску. Тамо ћемо учествовати на међународном турниру, заједно са екипама: Брчко, Бијељина, Осијек, Звијезда Обудовци и Орашје. Све екипе су суперлигашке, а ми ћемо и на овај турнир повести јуниорско-кадетски тим. Захваљујемо се на позиву људима из Републике Српске и радујемо се доласку 1. октобра – закључила је Алма Бешлагић Добричанин.

Претходни текстДобрић: Радимо напорно, знамо шта нас чека
Следећи текстИза југа Маракане – Станковић, Мотика и Лековић лиценцирани за Лигу шампиона