Звездини бисери – „Страшан арсенал” омладинаца и кадета

21

У викенду иза нас одиграно је 11 такмичарских утакмица млађих селекција Црвене звезде, а нарочито су голгетерски биле настројене омладинска и кадетска селекција нашег клуба са убедљивим победама у оквиру својих шампионата.

Омладинска селекција Црвене звезде је савладала ИМТ на теренима иза југа Маракане са 6:0. Иако смо на полувремену водили са 1:0, у наставку меча тим Зорана Рендулића је показао невероватан нападачки потенцијал и за само 45 минута игре постигао чак пет голова. Стрелци за наш тим су били Матеја Радоњић, Александар Кахвић, Братислав Марић, Алексеј Вукичевић, Борис Матић и Иван Никчевић. Са друге стране јуниори нашег развојног тима такође су заблистали и на неугодном гостовању победили екипу ТСЦ-а са 3:1. Шеф стручног штаба Графичара – Владимир Сандуловић био је нарочито задовољан изгледом његове екипе на терену, а голове за “љубичасте” су постигли Никола Савић, Лука Сандуловић и Данкан Мекензи.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 5. КОЛО:

1. Војводина – 13 бодова, гол разлика 18:9
2. Црвена звезда – 12 бодова, гол разлика 18:6
3. Раднички 1923 – 9 бодова, гол разлика 8:5

——

8. Графичар – 7 бода, гол разлика 12:8

СТРЕЛЦИ: Лука Стојсављевић, Матеја Радоњић и Стефан Пиргић (3 гола, Црвена звезда), Милан Бајић (3 гола, Графичар).

АСИСТЕНТИ: Лука Стојсављевић (4 асистенције, Црвена звезда), Данкан Мекензи (3 асистенције, Графичар), Стефан Миладиновић и Лука Бошковић (2 асистенције, Црвена звезда).

Бројали су до девет кадети Црвене звезде у веома убедљивој победи над Слогом из Краљева (9:0) на теренима Омладинске школе нашег клуба у оквиру петог кола првенства. Низали су се стрелци у тиму искусног стратега Слађана Николића, а погађали су Стефан Голубовић који се истакао са три гола у мрежи ривала, док су Вељко Вукојевић, Вељко Милосављевић, Андрија Максимовић, Душан Жагар и Вукашин Ивановић погодили по једном. Кадети Графичара доживели су пораз на гостовању у Бачкој Тополи од стране ТСЦ-а. Једини гол за Графосе постигао је Џошуа Такер.

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 5. КОЛО:

1. Црвена звезда – 15 бодова, гол разлика 26:2
2. Чукарички – 12 бодова, гол разлика 23:6
3. Војводина – 11 бодова, гол разлика 16:4

——

15. Графичар – 2 бода, гол разлика 6:12.

СТРЕЛЦИ: Стефан Голубовић, Андрија Максимовић (5 голова, Црвена звезда), Џошуа Такер (4 гола, Графичар), Андреј Петровић, Вељко Вукојевић, Вукашин Ивановић (3 гола, Црвена звезда)

АСИСТЕНТИ: Урош Тегелтија (6 асистенција, Црвена звезда), Душан Жагар, Вељко Вукојевић и Стефан Голубовић (2 асистенције, Црвена звезда).

ОСТАЛИ РЕЗУЛТАТИ:

МЛАЂИ КАДЕТИ: Црвена звезда – Синђелић (Столић, Стојковић, Ђорђевић, Митић)
Графичар – ИМТ 3:0 (Радујко, Топаловић, Пауновић)

ПИОНИРИ: Црвена звезда – Бродарац (Дамјановић 3, Шутлић 2, Јовичић)
Графичар – Рад 1:1 (Л. Јовановић)

МЛАЂИ ПИОНИРИ: Колубара – Графичар 1:4 (Радоњи 3, Вуковић)

ПЕТЛИЋИ: Синђелић – Црвена звезда 0:12 (Радојевић 3, Рајић 3, Југовић 2, Ђорђевић 2, Обрадиновић 2)

Претходни текстДруга титула за Марка у наранџастом нивоу ТСС
Следећи текстВицешампионске титуле у обе конкуренције на Екипном првенству Србије