Терзић: Драган Џајић је симбол Црвене звезде

195

Генерални директор Фудбалског клуба Црвена звезда Звездан Терзић се обратио присутнима на свечаној академији поводом обележавања 60 година од доласка треће Звездине звезде Драгана Џајића у наш клуб.

Поштовани скупе,
Даме и господо,

Припала ми је част и задовољство да вас у име Фудбалског клуба Црвена звезда поздравим и захвалим вам се што сте својим доласком увеличали ову свечану академију организовану у част Драгана Џајића и његових 60 година у Црвеној звезди.

Припремајући ово обраћање, размишљао сам шта да кажем о Драгану Џајићу што већ није речено, како и којим речима да му се захвалим, а да буде достојно његове величине и није било лако.

Рећи ћу оно што је чињеница:
Драган Џајић је званично проглашен за најбољег фудбалера Србије икад. Драган Џајић је симбол Црвене звезде, симбол Србије, симбол успеха. Једно од највећих имена које је наша држава икад имала.

Џаја је човек који је своје име уткао златним словима у славну историју Црвене звезде. Као играч, као руководилац, као човек.
Сама помисао на податак да је од 77 година колико живи наш клуб, само првих 17 проживео без Џаје, а 60 година са Џајом, изазива наклон до пода и место међу бесмртнима.

Џаја није само историја Црвене звезде. Џаја је и садашњост и будућност. Имам ту привилегију да радим са Џајом и учим од њега. Нико боље од Џаје не познаје Црвену звезду, нико не може да препозна специфичности које она носи и да вам да прави савет.
Добро памтим његове речи: “Нити лепшег клуба кад се побеђује, нити тежег кад се губи. Ако ниси спреман да свакодневно живиш са огромним притиском, ниси за Црвену звезду!“ Џајино искуство и мудрост је данас од непроцењиве вредности за наш клуб. Црвена звезда са Џајићем, и без Џајића, није иста Црвена звезда.

Поштујући све што је урадио за Црвену звезду размишљали смо како да му се захвалимо. На предлог секције ветерана Црвена звезда и мишљења Одбора за очување и неговање традиције и историје нашег клуба, УО ФК Црвена звезда је у част Драгана Џајића, донео одлуку да се од следеће сезоне из употребе трајно повуче дрес са бројем 11.

Џајо,
у име Црвене звезде и у своје лично име, желим да ти кажем једно велико хвала. Хвала ти на ових 60 година,
хвала ти на свим оним трофејима који красе наш музеј, хвала ти за све прелепе тренутке које си подарио навијачима Црвене звезде, хвала ти на свему што си урадио да Црвена звезда буде данас оно што јесте, највећи клуб на овим просторима!
Хвала ти!

Претходни текстЏајић: 60 година у Звезди – вредело је
Следећи текстБинић: Велико хвала Џаји, легенда је!