У сусрет 168. вечитом дербију

54

Црвена звезда сутра од 20 часова гостује вечитом ривалу у оквиру деветог кола Суперлиге Србије.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

До сада смо се са екипом из Хумске састали 167 пута у првенственим дуелима и из тих сусрета имамо позитиван скор. Црвено-бели су победили на 65 мечева уз чак 231 постигнут гол. Нерешеним резултатом завршено је 54 сусрета, а 47 пута је славио вечити ривал.

Када су у питању куп дуели, вечити ривали су се састали 40 пута. Звезда је славила на 21 сусрету, без победника је било на пет мечева, док је Партизан тријумфовао на 14 дуела. Гол разлика је и овде на нашој страни и износи 59:50.

Први вечити дерби одигран је 5. јануара 1947. године када је Црвена звезда победила Партизан на гостовању резултатом 4:3. Меч је обележио хет-трик нашег фудбалера Јована Језеркића, а четврти гол за Звезду дело је Предрага Ђајића. Такође, први гол у вечитом дербију постигао је управо Језеркић и тиме се уписао у историју српског фудбала.

Последњи дуел између Црвене звезде и Партизана је одигран 26. маја ове године у оквиру финала Купа Србије, а тријумфовали смо са 2:1 захваљујући мајсторијама Александра Катаија који је са два сјајна поготка донео Црвеној звезди 12. дуплу круну.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Улазнице за 168. вечити дерби се налазе у продаји на благајнама Маракане данас до 18 часова и сутра од 10 до 18 сати, по следећим ценама:

Север: 1000 динара
Запад – бочно (улаз А): 2500 динара

Директан пренос утакмице између Партизана и Црвене звезде можете да пратите на Звезда ТВ-у током нашег студија који ће трајати преко три часа. Такође, уживо меч можете гледати на каналу Аренаспорт 1 Премиум са почетком од 20 часова.

Можете бити уз наше првотимце и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Фудбалери Црвене звезде доминирају у домаћем шампионату и забележили су шест победа из исто толико дуела. Тренутно се налазимо на првој позицији са 18 освојених бодова, упрскос томе што смо одиграли две утакмице мање од остатка лиге. Да наш тим гаји нападачки фудбал сведочи гол разлика 25:2, а од почетка Суперлиге Србије црвено-бели су нарочито били голгетерски расположени на Маракани. Редом смо савладавали нишки Раднички (4:0), Колубару (5:0), Радник (6:0), Вождовац (4:0) и Јавор (4:1), док смо на једином гостовању ове сезоне били бољи од лучанске Младости (1:2).

Паритизан се тренутно налази на осмој позицији на табели са 11 освојених бодова и гол разликом 9:4. Такође, наш наредни противник има две утакмице мање. Победили су на три утакмице против Јавора (4:0), Младости ГАТ (1:0) и крагујевачког Радничког (1:0). Два пута су ремизирали, прво са Радничким из Ниша на “Чаиру” где је било 3:3, а потом и са ТСЦ-ом где је дуел завршен без голова. Једини пораз доживели су од Новог Пазара на гостујућем терену минималним резултатом. Након елиминације од АЕК Ларнаке у квалификацијама за Лигу Европе, успели су да се пласирају у Лигу конференција након што су у двомечу били бољи од Хамруна.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу Партизана су две опције: Александар Поповић, Немања Стевановић. Када је у питању последња линија нема сумње да су Слободан Урошевић и Игор Вујачић сигурни, а као опције за остале позиције конкуришу Светозар Марковић, Синиша Саничанин, Александар Филиповић, Златан Шеховић и Марко Живковић. У везном реду места су загарантована за Бибраса Натха и ново појачање из Карабага – Патрика Андрадеа. У рокади за позицију дефанзивног везног су такође и Хамиду Траоре који је стигао из турског Гиренсуспора, а поред њега су ту искусни Љубомир Фејса и млади Кристијан Белић. На левом боку ротирају се изданци Партизанове фудбалске академије Немања Јовић и Михајло Петковић, уз наравно Квинсија Менинга, док са друге стране ближе десној аут линији као опције стоје француски интернационалац Фусени Дијабате и Никола Терзић. Место најистуренијег играча резервисано је за Рикарда Гомеша.

СУДИЈА МЕЧА

Главни судија: Милан Митић.
Први помоћник: Урош Стојковић.
Други помоћник: Милан Михајловић.
Четврти судија: Момчило Марковић.
ВАР: Александар Живковић.
АВАР: Милован Ристић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Уторак:

– 18:30 Напредак – Младост ГАТ
– 18:30 Војводина – Раднички Ниш

Среда:

– 16:30 Јавор – Колубара
– 16:30 Вождовац – Радник
– 16:30 Нови Пазар – Спартак
– 18:30 ТСЦ – Раднички 1923

Четврак:

– 18:00 Чукарички – Младост

Претходни текстМилојевић: Тражим само подршку за момке
Следећи текстДве године доминације у дербијима