Звездини играчи сигурни у дербијима

167

У среду од 20 часова нас очекује 168. вечити дерби, а оно што представља праву увертиру пред меч и што може да радује све звездаше је чињеница да сваки фудбалер у нашем тиму има позитиван скор са вечитим ривалом!

У актуелном играчком кадру Црвене звезде, највише вечитих дербија у ногама, односно у овом случају у рукама, има Милан Борјан. Он је чак 17 пута стајао међу стативама на вечитом дербију и уписао је шест победа и осам ремија, а с обзиром на то да ће у Звезди остати до краја каријере, не би нас изненадило ни да постане рекордер по броју одиграних утакмица са највећим ривалом. Прати га Милан Родић, чији учинак на 14 дербија износи шест победа и шест ремија, али и Славољуб Срнић са истим бројем сусрета, који најбоље зна како се побеђује Партизан. Он је уписао седам победа и први је у тој статистичкој категорији када је реч о актуелним Звездиним играчима у дербијима. Уз то је уписао и четири ремија, а иза себе је осим поменутих Борјана и Родића, оставио још и Александра Катаија и Ел Фарду Бена који такође имају шест победа у дербијима.

Чак седам фудбалера не зна за пораз у вечитим дербијима, а ту предњаче Секу Саного и Ненад Крстичић који су седам пута наступали као фудбалери Звезде у мечевима против Партизана. Саного има скор од четири победе и три ремија, а Крстичић од два тријумфа и пет нерешених резултата. Александар Драговић, Вељко Николић и Охи Омојуанфо имају идентичан учинак, с обзиром да на четири одиграна дербија имају две победе и два ремија. Ни Александар Пешић не зна како је то изгубити у дербију, с обзиром да на три меча има победу и два ремија, док је млади Немања Мотика одиграо један меч против црно-белих уписао тријумф.

У стрелце се уписивало седам фудбалера, а далеко најефикаснији је Александар Катаи са шест погодака, док су по једном у дербијима погађали – Гелор Канга, Мирко Иванић, Ел Фарду Бен, Александар Пешић, Охи Омојуанфо и Милан Павков.

У дербијима још нису заиграли Зоран Поповић, Никола Васиљевић, Никола Станковић, Стефан Лековић, Иракли Азаров, Кингс Кангва, Јегор Пруцев, Осман Букари, Стефан Митровић и Ибрахим Мустафа, а видећемо да ли ће се то промениити у среду.

Учинак Звездиних играча у дербијима:

Милан Борјан – 17 утакмица, 6 победа и 8 ремија

Милан Родић – 14 утакмица, 6 победа и 6 ремија

Славољуб Срнић – 14 утакмица, 7 победа и 4 ремија

Ел Фарду Бен – 13 утакмица, 6 победа и 5 ремија

Александар Катаи – 12 утакмица, 6 победа и 5 ремија

Гелор Канга – 12 утакмица, 4 победе и 5 ремија

Мирко Иванић – 11 утакмица, 5 победа и 4 ремија

Марко Гобељић – 11 утакмица, 3 победе и 5 ремија

Милан Павков – 9 утакмица, 4 победе и 3 ремија

Немања Милуновић – 8 утакмица, 3 победе и 2 ремија

Секу Саного – 7 утакмица, 4 победе и 3 ремија

Радован Панков – 6 утакмица, 3 победе и 2 ремија

Страхиња Ераковић – 5 утакмица, 2 победе и 3 ремија

Александар Драговић – 4 утакмице, 2 победе и 2 ремија

Вељко Николић – 4 утакмице, 2 победе и 2 ремија

Охи Омојуанфо – 4 утакмице, 2 победе и 2 ремија

Александар Пешић – 3 утакмице, 1 победа и 2 ремија

Немања Мотика – 1 утакмица и 1 победа

Претходни текстЦрвено-беле успешне на турниру у Слатини
Следећи текстКалифа Кулибали у Звезди!