Иза југа Маракане – Пионири незаустављиви у Русији

103

Пионири Црвене звезде су остварили велики успех освојивши прво место на престижном турниру „УТЦЛ куп“ у Москви. Црвено-бели су сјајним издањима против екипа из Русије, Турске и Казахстана заслужили овај пехар, а утиске по повратку из руске престонице изнео је стратег наше екипе Марко Петровић.

Утисци су феноменални. Пошли смо на турнир са циљем унутар екипе да га и освојимо. Поред тога, желели смо да покажемо да смо екипа која може да игра и победи сваку екипу, у овом узрасту у Европи – почео је Петровић.

Истакао је шеф струке Звездиних пионира да је сваки турнир ново искуство.

– Сваки турнир нам много значи, јер ми у првенству играмо две до три утакмице које су јаке, са екипама које могу да нам парирају. Сваки турнир који смо одиграли у иностранству је био од невероватног искуства за нас. Деца их феноменално прихватају и само уз такве утакмице могу да напредују.

Дотакао се Петровић и циљева за нову такмичарску годину.

Циљ је да наставимо да играмо овако и да будемо што бољи на терену. У најбољим утакмицама треба да будемо најбољи и да на сваком мечу држимо контролу, како у одбрани тако и у нападу. Резултат ће доћи, не сумњам да ћемо на крају бити први – подвукао је Петровић.

Наши пионири су показали да су у феноменалној форми пред старт нове сезоне. У првој утакмици овог турнира, наши бисери су у веома узбудљивој утакмици савладали екипу ЦСКА из Москве резултатом 3:2. Уследила је и најубедљивија победа на турниру, када су наши бисери били бољи од турског представника Алањаспора импозантним резултатом 10:0. У изванредној победи посебно се истакао талентовани Лука Зарић, који је понео титулу играча утакмице.

У полуфиналном сусрету, наши бисери су надиграли казахстанску Астану, убедљивим резултатом 5:0. Посебну пажњу привукао је стамени центарфор Алекса Дамјановић, који је проглашен за играча меча. У финалу је нашу екипу чекао московски Динамо, а како после 90 минута није било погодака, уследило је извођење једанаестераца. Црвено-бели су успели да славе и дођу до трофеја, а као херој истакао се талентовани голман Матеја Станковић који је одбранио два ударца противничких фудбалера и тако водио наш тим до златне медаље. Он је уједно проглашен и за најбољег голмана турнура, а осим њега, индивидуална признања добили су и Василије Костов, који је награђен за најбољег играча, као и Алекса Дамјановић, који је изабран за најбољег стрелца турнира.

Претходни текстКарте за Јавор у продаји
Следећи текстЗвездини бисери – Распуцани кадети и омладинци