Звезда у првом шеширу за Лигу Европе

78

Испред Црвене звезде је још једна европска јесен, и то поново у групној фази Лиге Европе, где смо у последња три учешћа успевали да презимимо. У петак од 13 часова нас очекује жреб у Истанбулу, где ћемо сазнати имена ривала у групној фази која ће се играти у периоду од 8. септембра до 3. новембра.

Резултати које је Црвена звезда остваривала у сезонама за нама, уз коефицијент који смо марљиво скупљали, довео нас је до тога да будемо у првом шеширу за Лигу Европе. У претходна три наврата смо се заустављали у шеснаестини (два пута), а потом и у осмини финала, међутим 46.000 бодова и 35. место на УЕФА ранкинг листи по окончању претходне сезоне, дорпинеле су ласкавој афирмацији. Иако нису још увек познати сви тимови који ће бити у првом шеширу, може се рећи да се налазимо у одабраном друштву, јер су са нама још ту Манчестер Јунајтед, Арсенал, Рома, Лацио и Брага. Потенцијални ривали су нам екипе Динамо Кијева, Фејнорда, Рена, Монака, Реал Сосиједада, Карабага, Бетиса, Мидтјиланда, Унион Берлина, Фрајбурга, Нанта, Штурм Граца, Ројал Униона. Коначна листа и распоред у шеширима, биће познат сутра, када се заврше квалификације за Лигу Европе. Ипак, нема дилеме да нас очекује минимум још шест европских утакмица током јесени, а судећи по резултатима које бележимо у Лиги Европе, биће их и више.

Термини за мечеве су: 8. септембар, 15. септембар, 6. октобар, 13. октобар, 27. октобар и 3. новембар. Елиминациона рунда креће 16. фебруара 2023. године.

Претходни текстСтанковић: Много ми је тешко, хвала публици
Следећи текстЕраковић: Остаје жал, тимски идемо даље