Златно доба Црвене звезде

66

Црвена звезда је у претходних пет година одиграла 73 европска меча и уписали смо 31 победу и 22 ремија, уз 100 постигнутих голова! Бројке су импресивније кад се узме у обзир да смо играли са 38 екипа (само против Судуве два пута) из укупно 28 земаља, а да ћемо до краја 2022. године сигурно доћи и до бројке од 80 међународних утакмица у пет и по година.

Посао који ради управа Црвене звезде је фантастичан, а резултати су увек били најбоље мерило за све. Они говоре да Звезда није била оволико моћна још од кад смо се попели на врх Европе и Света, и оно што посебно може све да нас радује, то је да клуб из године у годину прави нове успехе, и крупним корацима просперира. Ово је златно доба Црвене звезде и сваки навијач треба да буде поносан на то што може да сведочи оваквим успесима, а оно у шта сам сигуран је да ће да их буде још много у годинама које следе – рекао је Драган Џајић, трећа Звездина звезда поносан због резултата клуб постиже.

Европски пут Црвене звезде у ком констатно корачамо ка напред траје пет година и неће се ту зауставити, јер ћемо и ове јесени играти групну фазу. У уторак када се заврши утакмица са Макабијем знаћемо да ли ћемо по трећи пут заиграти Лигу шампиона или по четврти Лигу Европе, али све у свему, учинак који остварујемо на међународној сцени, као и бодови које доносимо за коефицијент, јасно указују на то да смо темељ фудбала у нашој држави.

Најубедљивије смо побеђивали резултатом 5:0 и то чак три пута, а интересантно је да ниједну европску сезону нисмо завршили са негативним билансом, те да смо увек имали више победа и ремија збирно, него пораза. Најчешће смо се суочавали са екипама из Немачке (Келн, Бајерн, Хофенхајм) и Енглеске (Арсенал, Ливерпул, Тотенхем), док смо по два пута играли са тимовима из Италије, Русије, Данске, Чешке, Литваније, Јерменије и Казахстана, а осим тога састајали смо се и са представницима чак 19 држава, од којих су најзвучнији ПСЖ, Олимпијакос, Јанг бојс и Ренџерс.

Сезона 2017/18 – 16 утакмица (седам победа и шест ремија)
Сезона 2018/19 – 14 утакмица (пет победа и пет ремија)
Сезона 2019/20 – 14 утакмица (четири победе и четири ремија)
Сезона 2020/21 – 12 утакмица (шест победа и четири ремија)
Сезона 2021/22 – 14 утакмица (седам пбеда и три ремија)

У актуелној сезони смо одиграли три утакмице и уписали две победе, али минимум ћемо их одиграти 10.

Претходни текстТема дана | Звездаши, обојите Маракану, будите део спектакла
Следећи текстЛазаревац поручио: „Видимо се на Маракани!“