Пуна Маракана увек води даље

229

Црвена звезда је у својој историји бележила сјајне резултате у европским оквирима, а велике заслуге иду и армији многобројних заљубљеника у црвено-беле боје, која је увек знала да препозна тренутак и својом подршком давала ветар у леђа нашим првотимцима. У уторак, 23. августа од 21 час на стадиону „Рајко Митић“ нас очекује прави спектакл, а пуна Маракана увек води даље…

Пред Црвеном звездом је велики изазов, с обзиром на то да црвено-беле очекује реванш сусрет плеј-офа за најелитније фудбалско клупско такмичење у Европи, када ће на нашем највећем стадиону гостовати Макаби из Хаифе. Избраници Дејана Станковића имају гол заостатка из прве утакмице, а управо зато је важно да Маракана буде испуњена до последњег места.

Кроз богату историју Црвене звезде, у гротлу Маракане, многобројни европски великани су падали на колена. Паклена атмосфера и гласан хук са трибина, давали су снагу и крила црвено-белима да учине оно незамисливо. Многобројни европски успеси остварени су управо у нашој кући, а бројне историјске утакмице, остаће заувек урезане у сећању свих нас који волимо Црвену звезду.

Једна од скоријих европских утакмица, која ће златним словима остати заувек урезана у историју нашег клуба, јесте она када је у невероватној атмосфери, Звезда избацила швајцарски Јанг бојс и тако се другу годину узастопно пласирала у групну фазу најјачег фудбалског клупског такмичења у Европи – Лигу шампиона. Тог 27. августа 2019. године, свако ко искрено воли црвено-беле боје, нашао се на трибинама Маракане, а Звездина „чета“ ношена феноменалном подршком преко 50 хиљада људи и поготком Алексе Вукановића, успела је да избори историјски, други узастопни пласман у групну фазу Лиге шампиона.

Такође, сви звездаши ће вечно памтити спектакуларну утакмицу против руског Краснодара, када су црвено-бели фудбалери први пут после десет година изборили групну фазу неког европског такмичења. Те топле августовске вечери, наши првотимци су предвођени Владаном Милојевићем, савладали руског представника резултатом 2:1 и тако се пласирали у групну фазу Лиге Европе. Сигурно је да поред тога, сви заљубљеници у црвено-беле боје ту утакмицу памте по феноменалном далекометном поготку Гелора Канге на старту другог полувремена, након чега је уследила ерупција одушевљења препуних трибина Маракане.

Једна од најлегендарнијих и највећих победа нашег клуба у новијој историји јесте она, над Ливерпулом (касније европским прваком), резултатом 2:0, пред више од 50 хиљада звездаша у паклу Маракане. Тај 6. новембар 2018. године, остаће заувек урезан у памћење свима онима којима је Црвена звезда у срцу. Те вечери, позната звездашка реченица: „Овде су најбољи стварани, овде су највећи падали“ се по ко зна који пут доказала као тачна. Неколико пута скупљи фаворизовани тим из Енглеске, пао је на колена у незаборавној атмосфери, а Звезда је ношена сјајном атмосфером, на крилима двоструког стрелца Милана Павкова уписала велику победу над славним Ливерпулом.

Јасно је да ће и у реванш мечу против Макабија из Хаифе, Маракана бити испуњена до последњег места и верујемо да би 12. играч мога да нам донесе превагу када је реч о уласку у Лигу шампиона. Улазнице за овај сусрет су увелико у продаји, а колико интересовање влада потврђује и чињеница да се у наредним данима очекује да стадион буде распродат. Наши навијачи су и за ову утакмицу припремили нешто до сада невиђено. Овим путем вас подсећамо на акцију и позивамо да сви они који се буду нашли на источној и западној трибини дођу у црвеним мајицама, а сви звездаши који уђу на северну и јужну трибину дођу у белим мајицама и буду део незаборавне кореографије. Обезбедите своју карту на време и будите део писања историје.

Звездаши, видимо се на Маракани!

Претходни текстКангини пројектили гарант европског успеха
Следећи текстЦрвено-бели полако хватају залет