Макаби Хаифа – Црвена звезда 3:2 (1:2)

142

Фудбалери Црвене звезде су поражени на гостовању од екипе Макабија резултатом 3:2, у оквиру првог меча плеј-офа за Лигу шампиона. Изабраници Дејана Станковића су пружили добру партију и показали велику жељу за победом, али је домаћи тим ипак успео да преокрене резултат и стигне до победе. Најрасположенији у редовима црвено-белих били су Александар Пешић и Гелор Канга, који су по једном погађали мрежу противника, а пратили су их Александар Катаи и Осман Букари, који су уписали по асистенцију.

Макаби Хаифа – Црвена звезда 3:2 (1:2)

Стадион: „Семи Офер Стадион“, Хаифа, Израел.

Судија: Карлос дел Серо Гранде.

Стрелци: Пјеро у 18. и 51. и Шери у 61. минуту за Макаби, а Пешић у 27. и Канга у 39. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Менахем ( Макаби), Букари (Црвена звезда).

Макаби: Коен, Сандгрен, Планић, Голдберг, Корнуд (од 62. Менахем), Чери, Лави, Мохамед, Хазиза (од 76. Абу Фани), Давид (од 62. Атзили), Пјеро (од 70. Рукавицја).

Резерве: Фуш, Мишпати, Ацили, Чибота, Менакем, Рукавицја, Арад, Абу Фани, Дахан, Леви, Елијаху, Гершон.

Црвена звезда: Борјан, Ераковић, Милуновић, Драговић, Родић, Канга, Кангва, Иванић (од 72. Саного), Букари (од 60. Митровић), Катаи (од 56. Срнић), Пешић (од 72. Бен).

Резерве: Поповић, Васиљевић, Гобељић, Лековић, Саного, Срнић, Станковић, Николић, Мотика, Митровић, Бен, Охи.

Изабраници Дејана Станковића су ушли у меч мирно и концентерисано, настојећи да пре свега продорима по боковима нађу „рупу“ у дефанзивној линији противника. Прва таква ситуација је виђена у 12. минуту, када је Катаи упослио Букарија на десном боку, а брзоноги крилни нападач је послао добар пас у само „срце“ казненог простора где је био Пешић, међутим, нападач нашег клуба није захватио лопту како је желео, те је она завршила поред гола. Ипак, први до поготка дошли су домаћи, када је у 18. минуту након акције по десном боку, Пјеро погодио са око пет метара.

Наставили су црвено-бели да нападају и након примљеног гола, а труд екипе коју са клупе предводи Дејан Станковић исплатио се у 27. минуту. Изборио је Катаи позицију за ударац и „опалио“ са ивице шеснаестерца, а лопту је на путу до гола закачио Александар Пешић, променио јој првац и послао је иза леђа голмана домаћих, за заслужених 1:1. Уследио је и налет наше екипе, па је тако свега два минута касније могло доћи до потпуног преокрета. Родић је сјајно ушао по левој страни и центрирао у казнени простор, Пешић је из незгодне ситуације додао до Букарија, који је са око десет метара снажно „пуцао“, али је лопта „прозујала“ неколико центиметара изнад пречке.

Мало је недостајало Пешићу да и по други пут затресе мрежу у 34. минуту, када је након доброг продора Букарија добио лопту и дриблао кроз шеснаестерац, али је у ситуацији „један на један“ шутирао у Коена, те се резултат није променио. Наставиле су да се ређају прилике пред голом домаћег тима, а у 37. минуту мало је недостајало да Букари затресе мрежу, када је пробио по десној страни и добро шутирао из незгодне позиције, али је чувар мреже домаћих успео да заустави његов ударац. Само два минута касније фудбалери Црвене звезде су успели да дођу до комплетног преокрета. Пешић је повукао контру и додао до Букарија, вихорни крилни нападач је оставио лопту на ивицу казненог простора, а Канга је сјајно „отворио“ стопало и из прве прецизно погодио уз десну стативу, за потпуно заслужену предност нашег клуба.

Друго полувреме почело је мало боље по домаћи тим, па је тако у 51. минуту домаћи тим стигао до изједначења, када је Пјеро по други пут погодио. Био је принуђен Дејан Станковић да мења у 60. минуту, када се Букари пожалио на повреду, а на терену се нашао талентовани Стефан Митровић. Минут касније, виђен је нови преокрет, када је Шери погодио са ивице казненог простора. У наставку је ритам утакмице био мало мирнији, а црвено-бели су настојали да мирном пас игром контролишу дешавања на терену и створе прилику за изједначење. У наставку је Борјан показао зашто је миљеник армије навијача, када је феноменалном интервенцијом спречио Рукавицју да се упише у стрелце после контре. У 85. минуту, мало је фалило да изабраници Дејана Станковића поравнају резултат, када је Кангва одлично центрирао у петерац, али је Голдберг у последњем тренутку успео да интервенише и избије лопту испред Митровића. Већ у наредном нападу шутирао је Кангва после одбијанца, али је лопта завршила поред гола. Указао је Станковић још прилику Срнићу, Саногу и Бену, мењао је формацију, покушавао да изненади противника, али меч је завршен резултатом 3:2 у корист домаћег тима.

Реванш је заказан на Маракани, у уторак 23. августа од 21 час.

Претходни текстВујко и Росић: Амбиције увек исте, „гладни“ смо титула!
Следећи текстМилуновић: У Београду меч одлуке, идемо по Лигу шампиона