Армин Синанчевић вицешампион Европе – 21.39м!

157
Извор: Instagram/Српски атлетски савез

Србија има прву медаљу на Европском првенству! Армин Синанчевић постигао је историјски успех и освојио сребрну медаљу на свом првом шампионату Европе у дисциплини бацање кугле са даљином 21.39 метар.

Какво велико финале, држао је Армин три серије прву позицију, да би након четврте пао на треће место. Али сјајним хицем у петој серији пење се вицешампионско место.

Извор:athletics.eurovisionsports.tv/live

Видело се током целог финала колико жели победу, а и колико вреди за то. Четири хица преко 21 метар.

Још у квалификацијама је показао колико је ментално спреман за велики успех. Након два преступа био је на прагу елиминације, али је из круга за бацање испалио најдаљи хитац квалификација са 21.82 метром. Није подлегао притиску и бацио је куглу само шест центиметара краће од личног рекорда.

Након финала Олимпијских игара, финала дворанског Евроспком првенства и финала Дијаманске лиге долази највеће и успех каријере, медаља на отвореном Европском првенству, а тек је почео.

Спортско друштво Црвена звезда честита Армину Синанчевићу и његовом тренеру Драгану Перићу на изванредном резултату и освајању сребрне медаље на Европском првенству у Минхену.

Претходни текстЗвезда ТВ | Кангиних 150
Следећи текстУ сусрет противнику – Макаби Хаифа