Звездини бисери – Успешан старт омладинаца и кадета

67

У викенду за нама стартовале су Омладинска и Кадетска лига Србије, а две најстарије јуниорске селекције Црвене звезде су уписале победе.

Омладинска селекција Црвене звезде је савладала екипу Младости из Лучана резултатом 4:2, упркос томе што су имали гол заостатка на полувремену. Изабраницима Зорана Рендулића је било довољно свега девет минута да преокрену резултат, погоцима Стефана Пригића са беле тачке, а потом и Луке Стојсављевића и Стефана Миладиновића, који је уписао и асистенцију. Коначан резултат поставио је Матеја Радоњић, након додавања Стојсављевића за сигуран старт омладинаца.

Са друге стране, омладинци Графичара су сезону започели ремијем, а централна фигура меча био је Милан Бајић са два поготка. Прво је везни фудбалер рођен 2003. године погодио са беле тачке, након што је Данкан непрописно зауставељен у шеснаестерцу ривала, а онда је искористио одбитак у наставку меча и донео важан бод чети Владимира Сандуловића.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 1. КОЛО:

1. ТСЦ – 3 бода, гол разлика 4:1

2. Војводина – 3 бода, гол разлика 5:3

3. Црвена звезда – 3 бода, гол разлика 4:2

7. Графичар – 1 бод, гол разлика 2:2

Стрелци: Милан Бајић (2 гола, Графичар), Стефан Пиргић, Лука Стојсављевић, Стефан Миладиновић, Матеја Радоњић (1 гол, Црвена звезда).

Асистенти: Лука Стојсављевић, Стефан Миладиновић (1 асистенција, Црвена звезда), Данкан Мекензи (1 асистенција, Графичар).

Кадети Црвене звезде су тријумфом започели нову такмичарску годину, савладавши на теренима иза југа Маракане лучанску Младост резултатом 2:1. Питање победника је у надокнади времена, прецизним ударцем са беле тачке решио Андрија Максимовић, који је недавно потписао професионални уговор са Црвеном звездом, а претходно је на старту другог полувремена погодио Урош Тегелтија, када се након одбитка нашао на правом месту и послао лопту у мрежу. Пулени Слађана Николића су тако победом започели сезону, за разлику од кадета Графуичара. Изабраници Лазара Јаничића су ремизирали против Олеа на гостујућем терену резултатом 2:2, а у стрелце су се уписали Џошуа Такер и Никола Гачић, док су се у улози асистента нашли Стефан Гудељ и Илија Костић .

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 1. КОЛО:

1.Војводина – 3 бода, гол разлика 6:0

2.Рад – 3 бода, гол разлика 5:1

3.Партизан – 3 бода, гол разлика 5:2

5.Црвена звезда – 3 бода, гол разлика 2:1

8.Графичар – 1 бод, гол разлика 2:2

Стрелци: Урош Тегелтија, Андрија Максимовић (1 гол, Црвена звезда), Џошуа Такер, Петар Гачић (1 гол, Графичар).

Асистенти: Стефан Гудељ, Илија Костић (1 асистенција, Графичар).

Сениори Графичара су наставили са добрим партијама и у оквиру трећег кола савладали Рад на гостовању резултатом 3:0. Домаћин се добро држао све до 76. минута, када је после играња руком штопера домаћих арбитар досудио пенал, а сигуран извођач био је Андрија Калуђеровић, а потом је на сцену ступио Матеја Бубањ који ће дуго памтити ову утакмицу, с обзиром на то да је прво асистирао за гол Јовану Митуљикићу, а потом и искористио додавање Кнежевића и уписао првенац у сениорском фудбалу.

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ, 3. КОЛО:

1.ИМТ – 9 бодова, гол разлика 9:4

2.Графичар – 7 бодова, гол разлика 10:3

3. ОФК Вршац – 6 бодова, гол разлика 4:1

Стрелци: Никола Кнежевић, Јован Шљивић (2 гола, Графичар), Фалу Фол, Андрија Калуђеровић, Луис Ибањез, Матеја Бубањ, Јован Мијатовић, Јован Митуљикић (1 гол, Графичар).

Асистенти: Никола Кнежевић, Милош Стојчев (2 асистенције, Графичар), Страхиња Манојловић, Алекса Јовановић, Андрија Калуђеровић, Матеја Бубањ (1 асистенција, Графичар).

Претходни текстТема дана | Лопте за Лигу шампиона стигле на Маракану
Следећи текстМилуновић: У Хаифу по добар резултат, а онда реванш и црвено-бели спектакл