Станковић: Опоравак кључан, знамо шта нас чека

55

Шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић је изнео очекивања пред утакмицу 6. кола Суперлиге Србије, коју ће фудбалери Црвене звезде одиграти против екипе Вождовца на стадиону „Рајко Митић“ сутра од 20 часова и 45 минута.

Сигурно да ће бити нека промена, али не много, јер када играш на два фронта или три кад почне Куп Србије није лако, с обзиром да идемо на победу у свакој утакмици. Битно је да се после тих утакмица ради добар опоравак, да се играчи што пре освеже и спреме за наредни меч. Ми имамо широк ростер, увек могу да рачунам на адекватне замене. Опет понављам да сви добро раде и да су сви спремни да играју у било којој утакмици, како првенственој, тако и у европској – истакао је Дејан Станковић.

Одговорио је стратег нашег тима и на питање да ли се на терену могу очекивати Станковић, Лековић, Мотика и Азаров.

– Сигурно, некога од њих ћете видети на терену.

Осврнуо се Станковић и на чињеницу да Иванић и Пешић нису путовали са остатком екипе у Јерменију због лакших повреда.

– Нисмо рискирали, осетили су благе проблеме. Знамо шта нас чека у наредном периоду и колика је важност утакмице. Имали смо тај луксуз да можемо себи да допустимо да у Јерменију отпутујемо без Пешића и Иванића. Они су јуче радили са екипом, радиће и данас и по завршетку овог тренинга ћемо одлучити да ли ће они сутра наступити.

Говорио је Станковић и о статусу Охија.

– Охи је ту, ради. Увек када неко фали, када га нема, не прича се о момцима који играју, дају голове и раде за тим, увек се извлачи неко ко није ту, чисто да би се питало за здравље. Охи је добро и спреман је, тако да идемо даље.

Првотимци Црвене звезде услед напорног ритма, готово да немају времена за одмор, али шеф стручног штаба истиче да су и поред тога црвено-бели спремни за сваки дуел.

– Пратимо како се играчи опорављају из утакмице у утакмицу, да ли је неком теже пало, неком лакше. Да ли се неко теже опоравља, док другом тај процес иде доста добро. Не верујем да ћемо нешто претерано мењати ни у једној утакмици. Сви раде добро, на слатким сам мукама кога одабрати.

Некадашњи капитен Црвене звезде је говорио и о одличној припреми за прву утакмицу против Пјуника која је одиграна на стадиону „Рајко Митић“.

Када се погледа цела утакмица, пођеднако смо оптеретили и леву и десну страну. То нам је био циљ, на томе је клуб и радио, појачања су била циљана. За сада то иде у добром смеру, међутим увек може боље. Што се тиче проблема које екипе имају против нас на терену, то је питање за наше противнике, како је њима – закључио је Станковић.

Претходни текстУ сусрет противнику – Вождовац
Следећи текстТема дана | Водимо Звездине сезонце и у Хаифу