Звездин клуб голгетера – 50

67

Нападачка продуктивност Црвене звезде на старту сезоне довела је до тога да захваљујући погоцима Мирка Иванића и Милана Павкова добијемо још двојицу фудбалера у “клубу 50” када је реч о головима у свим такмичењима.

Већ смо писали о ефикасности Александра Катаија и Ел Фарду Бена који су и историјски гледано у одабраном друштву када је реч о најбољим стрелцима Црвене звезде икад.

Ел Фарду Бен је постигао 83 гола и сада у леђа гледа саиграчу Александру Катаију који је 85 пута бивао стрелац у Звездином дресу и налази се на 10. месту вечне листе. Први наредни циљ му је да престигне Михајла Пјановића који је постигао 92 гола, док је неприкосновен Бора Костић са 230 погодака на такмичарским мечевима у црвено-белом дресу.

Симболику носе голови Мирка Иванића и Милана Павкова са утакмице против Радника. Рутинске реализације за театралан улазак у “клуб 50” Звездиних голгетера које заиста представља друштво одабраних стрелаца. О томе колико је тешко наћи се ту говори податак да је следећи најближи том учинку Александар Пешић кога 21 гол дели од тога, ипак свесни његове убитачне реализације верујемо да ће до краја сезоне успети да уђе у “клуб 50”.

Претходни текстЋупричани послали јасну поруку – Звезда је живот
Следећи текстИракли Азаров у Звезди!