Звездина убитачна навала

85

Фудбалери Црвене звезде су започели првенствено такмичење, као и европско на фуриозан начин, а оно што Звездине навијаче може да радује јесте изузетно расположење више играча већ на почетку сезоне и сјајна статистика.

Звездини играчи су одрадили одличне припреме и спремни започели сезону која је изузетно битна за клуб. Чак четири играча су одмах скренула пажњу на себе. Кингс Кангва, новајлија у екипи је одиграо пет утакмица, постигао три гола и забележио асистенцију. Још успешнији је такође момак који је црвено-беле појачао у летњем прелазном року и који је звездаше освојио хет-триком на утакмици против Пјуника. Осман Букари је одиграо пет утакмица, постигао пет голова и уписао две асистенције.

Навијачи Црвене звезде су навикли на фантастична издања како најбољег стрелца за прошлу сезону Александра Катаија, тако и Мирка Иванића. Управо њих двојица су уз новајлије и Милана Павкова одлично започели сезону, а оно што приказују на терену значајно отежава противницима позицију, с обзиром да готово да не могу да се одлуче и кажу од кога прети највећа опасност. Александар Катаи је одиграо пет утакмица, постигао четири гола и забележио три асистенције, док је Мирко Иванић одиграо идентичан број мечева од почетка сезоне, једном се уписао у листу стрелаца и чак пет пута асистирао. Милан Павков је на феноменалан начин започео сезону и у пет утакмица је чак пет пута савладао противничке чуваре мреже, али је уписао и једну асистенцију.

Поред наведених фудбалера нашег клуба који стављају на разне “муке” противничке играче, статистички су се издвојили и Канга, Митровић, Станковић, Пешић и Ибрахим. Највише утакмица од њих, тачније свих пет, су одиграли Канга и Ибрахим, а Звездин Габонац је постигао два гола, док је Ибрахим уписао једну асистенцију. Млади Никола Станковић је забележио четири наступа и једном асистирао, док су најновији играчи нашег тима Александар Пешић и Стефан Митровић одиграли по три утакмице. Популарни Шиља још увек није затресао мрежу, али је забележио једну асистенцију, док је млади Митровић постигао два гола, а један управо против Пјуника на дебитантској европској утакмици.

Претходни текстКраљево обојено у црвено-бело
Следећи текстЗвездина сезонска карта за целу породицу