Станковић: Уз пуне трибине можемо све

54

Фудбалери Црвене звезде овосезонски европски пут започињу сутра од 20 часова и 45 минута утакмицом против Пјуника. Подсећамо вас још једном да су улазнице у продаји, те да подржите акцију и дођете у Звездиним дресовима на меч, а очекивања пред важан сусрет изнео је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић.

Сви играју фудбал, видели смо по бројинм изненађењима која су се десила. Доста смо радили и припремали се за квалификације, тако да знамо шта нас очекује. Добро смо анализирали Пјуник, реч је о екипи која доста мења играче и систем у току игре, тако да ћемо бити спремни на свако питање које нам буду задали. Поштујемо и ценимо сваког, посебан респект иде за европске утакмице, али домаћини смо, очекујемо пун стадион и добру подршку која никад није изостала и заједно са нашим навијачима урадићемо све да прођемо – почео је Станковић.

Упознат је Мистер добро са Пјуником и јерменским фудбалом.

– Упознат сам са јерменским фудбалом, док сам радио на развоју у УЕФА био сам чест гост и пратио младе играче од 14, 15 година који су се спремали за све оно што их чека у сениорима. Има ту доста талената, али и странаца који конкретно у екипи Пјуника чине целину. Тренер доста „скрива“ стартну поставу, и у складу с тим „скрива“ и формацију и позиције играча, али ми смо спремни на свако изненађење. Поштујемо сваког, али играмо код куће и прихватамо улогу фаворита, али ћемо са доста стрпљења и памети ући у меч.

Настоји Звезда да из године у годину буде све боља.

– Може да се дискутује да ли смо бољи или гори него прошле године, али тежимо ка томе да напредујемо и да учимо на грешкама. Радили смо јако и спремали се за ово. Причали смо о томе и пре и током и после припрема, и можда на неким од тих контролних утакмица нисмо физички изгледали како смо замислили и то се на терену осетило, али знали смо који је наш циљ и чему тежимо. Задовољан сам отварањем првенства, како смо играли, физичком спремом, новајлијама који су пре свега добри момци и интелигенти играчи, те су се брзо уклопили у систем. Схватили су где су дошли, које су амбиције и колико је Звезда велика. Очекујем још више од њихи како би писали историју клуба, али ниједан меч неће бити лак и немојмо да се заваравамо да је име противника добијена утакмица. Сви волимо да кажемо да ће бити лако, али терен је мерило. Узимамо улогу фаворита, али нико унапред неће изгубити утакмицу. Видели смо Пјуник против Диделанжа, и то да је код куће изгубио 0:1, али смо сви у стручном штабу били сложни око тога да ће Јермени проћи даље, јер су се показали организованије и „гладније“ од ривала, што се видело у реваншу. Чињеница је да су три гола у Луксембургу постигли после директних киксева одбране ривала, али нећемо никог потцењивати.

Апострофира шеф стручног штаба нашег тима ову рунду такмичења као пресудну.

– Завршни циљ је пролаз, а како ћемо доћи до тога ме превише не занима. Битно је да испунимо циљ, а ако се то деси, бавићемо се оним што нас чека даље. Међутим, за нас је ово треће коло пресудно, ових 180 минута је много битно за клуб и за све оне који су у клубу, за навијаче… Морамо бити стрпљиви, сигурно неко ко игра у гостима чека контру и чињеница је да су постигли голове из грешака ривала, али и то треба заслужити. Радили су целу утакмицу, били стрпљиви, чврсти, организовани, нису им дозволили да играју. Очекујем јак отпор, на нама је да то сломимо и узмемо утакмицу под контролу, те да водимо рачуна о игри иза лопте, о другој лопти, контри, полуконтри, о преносним лоптама ривала. Све у свему, против нас су и Раднички, Младост и Радник играли тако и покушавали, али све зависи какви ћемо ми бити и како ћемо стајати иза лопте. Није то ствар играча који почињу, већ организације и превентивне одбране.

У редовима Пјуника играју чак четворица српских интернационалаца.

– Биће им сигурно лепо да дођу на пуну Маракану и да осете атмосферу, поготово кад се игра европска утакмица. Жао ми је само што су у противничкој екипи.

Ераковић се опоравио од повреде.

– Тренирао је јуче, тренираће данас, ако не буде изненађења, требало би да игра.

Форма нападача Црвене звезде може само да радује Станковића.

Доста пута смо играли са два нападача прошле године када смо хтели да идемо на директан резултат од почетка меча. Била је формација у ромбу са два шпица, а сигурно ћемо и будућности тако играти некад, али тежимо ка томе да имамо равнотежу у екипи. Када играју два нападача, нешто се мења у везном реду, да се не трпи, али биће прилике да тако наступимо – подвукао је Станковић.

Претходни текстЗвездин потенцијални ривал у плеј-офу – Макаби Хаифа или Аполон Лимасол
Следећи текстИнтересовање за сезонске огромно, близу смо рекорда