Резиме припрема омладинаца

64

Омладинска селекција Црвене звезде, успешно је ставила тачку на припреме у Врњачкој Бањи, где је боравила 10 дана. Изабраници Зорана Рендулића су били видно расположени за рад, а поред тога, црвено-бели јуниори су одиграли четири контролне утакмице и остварили три победе и један реми, уз гол разлику 9:3.

Прва провера за црвено-беле у Врњачкој Бањи, била је сениорска екипа Реала из Подунаваца. Наши бисери су сјајну игру крунисали са два брза гола на старту другог полувремена. Прво је на асистенцију Пиргића погодио Борис Матић, а свега минут касније, такође на додавање снажног нападача, у стрелце се уписао и Игњат Брајић. Ипак, и поред велике борбености и жеље за победом, екипа Реала успела је да поравна резултат, те је меч окончан без победника – 2:2.

Црвена звезда – Реал Подунавци 2:2 (0:0)

Стрелци: Матић у 47. и Брајић у 48. минуту за Црвену звезду.

Црвена звезда: Маринковић, Вуковић, Радић, Марић, Граоња, Караман, Бошковић, Цветковић, С. Миладиновић, Икпоро, Шкобаљ.

Играли су још: Ј. Миладиновић, Стожинић, Недељковић, Вукичевић, Унковић, Стојсављевић, Видојевић, Иванковић, Никчевић, Брајић, Матић, Огњеновић, Пиргић, Садик.

У другој контролној утакмици, изабраници Зорана Рендулића су појачали ритам, па је тако феноменалном тимском игром савладана сениорска екипа Борца у Чачку, резултатом 2:0. Црвено-бели су одлично отворили утакмицу, а већ у 15. минуту на семафору је стајало 1:0. Брајић је сјајно центрирао из угла на прву стативу, а Лука Стојсављевић се маестрално снашао и главом послао лопту у даљи угао, за рано вођство наше екипе. У другом полувремену, у стрелце се уписао и Коста Недељковић, након што је искористио гужву у казненом простору, примио лопту грудима и без оклевања је „закуцао“ у мрежу, за коначних 2:0.

Борац Чачак – Црвена звезда 0:2 (0:1)

Стрелци: Стојсављевић у 15. и Недељковић у 56. минуту за Црвену звезду.

Црвена звезда: Ј. Миладиновић, Недељковић, Вукичевић, Марић, Стојсављевић, Видојевић, Брајић, Бошковић, Вуковић, Матић, Пиргић.

Играли су још: Стожинић, Унковић, Радић, Граоња, Цветковић, Иванковић, Огњеновић, Караман, Никчевић, Икпоро, С. Миладиновић, Садик, Шкобаљ.

Победа против Борца, била је само одскочна даска за још бољу игру Звездиних омладинаца, што су и показали у трећој припремној утакмици, савладавши Слогу из Краљева убедљивим резултатом 4:1. У првом полувремену, мреже су мировале, али већ на старту другог дела игре, ситуација се променила. У 53. минуту, брзоноги Стефан Миладиновић је искористио непажњу противника и погодио мрежу за заслужено вођство. У наставку је и Кенеди Икпоро добро пратио игру, и искористио грешку противника, те је у ситуацији „један на један“ маестрално „боцнуо“ голмана и погодио даљи угао. У 74. минуту утакмице, Пиргић се поново одлично снашао у гужви и асистирао за Ивана Никчевића којем није било тешко да „смести“ лопту у празну мрежу. Исти играч је погодио и у 83. минуту, и то поново на асистенцију Пиргића, чиме је постављено коначних 4:1.

Црвена звезда – Слога Краљево 4:1 (0:0)

Стрелци: Миладиновић у 53, Икпоро у 67. и Никчевић у 74. и 83. минуту.

Црвена звезда: Маринковић, Стожинић, Унковић, Радић, Граоња, Караман, Огњеновић, Цветковић, С. Миладиновић, Садик, Шкобаљ.

Играли су још: Недељковић, Вукичевић, Марић, Стојсављевић, Видојевић, Иванковић, Брајић, Икпоро, Никчевић, Пиргић.

Тачку на припреме у Врњачкој Бањи, пулени Зорана Рендулића ставили су победом над екипом Будућности из Поповца, резултатом 1:0. Од самог старта, црвено-бели су нетнули свој ритам, па се већи део меча играло на половини противничке екипе. Ипак, до одласка на паузу, резултат се није мењао. Добра партија наших момака, исплатила се у 70. минуту. Шкобаљ је покренуо акцију, Матић је добро истрчао контру и упослио Пиргића, који је још једном асистирао, овог пута до Луке Бошковића, а њему није било тешко да погоди мрежу противника, за велику радост наших момака.

Црвена звезда – Будућност Поповац 1:0 (0:0)

Стрелац: Бошковић у 70. минуту.

Црвена звезда: Ј. Миладиновић, Недељковић, Вукичевић, Марић, Стојсављевић, Видојевић, Цветковић, Брајић, С. Миладиновић, Матић, Пиргић.

Играли су још: Маринковић, Вуковић, Унковић, Радић, Граоња, Иванковић, Бошковић, Огњеновић, Шкобаљ.

Први изазов изабранике Зорана Рендулића у новој сезони, очекује већ 13. августа, када ће у оквиру првог кола Омладинске лиге Србије на теренима иза југа Маракане дочекати екипу Младости из Лучана, а тај сусрет, моћи ћете да испратите у директном преносу на Звезда ТВ-у, као и на истоименом Јутјуб каналу.

Претходни текстПешић: На Маракану у дресовима, сви као један
Следећи текстПродужена продаја сезонских карата