У сусрет противнику – Младост

54

Фудбалери Црвене звезде ће у оквиру трећег кола Суперлиге Србије гостовати лучанској Младости у недељу од 21 час.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда је против Младости до сада одиграла 35 утакмица у свим такмичењима. Наш клуб је успео да победи на 28 сусрета, пет пута је било нерешено, док је Младост славила у два наврата, уз гол разлику у корист Звезде 84:27. Од 2000. године па до сада, црвено-бели су играли 26 мечева против овог ривала и на сваком сусрету остали непоражени. Звезда је славила на 21 мечу, док је у пет наврата дуел завршен без победника, а гол разлика износи 60:21.

Последњи дуел између Црвене звезде и Младости одигран је 21. новембра 2021. године када смо славили у Лучанима резултатом 5:1. Хет-трик је уписао Александар Катаи, а погађали су још Гелор Канга и Мирко Иванић.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Навијачи нашег трофејног клуба који неће моћи уживо да бодре наше првотимце у Лучанима, биће у прилици да испрате утакмицу на каналу Арена Спорт Премиум 1 у недељу са почетком од 21 час. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се налази на првој позицији Суперлиге после два одиграна гола са шест освојених бодова и гол разликом 9:0. На отварању првенства савладали смо Раднички са 4:0, а потом и Колубару са 5:0.

Младост је у прва два кола освојила свега један бод и налазе се на 10. месту. На отварању сезону су одиграли 1:1 као домаћини против Спартака, да би потом изгубили од Радничког у Крагујевцу резултатом 0:1.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу је некадашњи млади репрезентативац Србије – Милош Остојић. Крај десне аут линије такође делује још једно познато Суперлигашко лице – Давид Дунђерски, док су у срцу одбране Иван Милошевић и Немања Мићевић. Позиција левог бека резервисана је за Николу Лековића, чиме се комплетира дефанзивна четворка коју карактерише спој младости и искуства.

Испред одбране делују Филип Бабић и Жарко Удовичић, док је на позицији офанзивног везног фудбалера млади Ђорђе Гордић који је у потпуности скренуо пажњу на себе у сезони за нама.

По крилима делују Владимир Радивојевић и Никола Јојић, најбољи стрелац Омладинске лиге Србије у претходној сезони, док је центарфор Милан Бојовић, једини фудбалер који се у досадашњем делу сезону уписао у стрелце.

Шансу с клупе чекају Баха, Жунић, Перовић, Милановић…

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар: Александар Живковић
Први помоћник: Горан Бељин
Други помоћник: Никола Антић
Четврти судија: Марко Срећковић
Делегат: Раде Поповић
Контролор: Михаило Јекнић
ВАР: Милош Милановић
АВАР: Павле Томић

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак, 20:00 – Јавор – Нови Пазар 2:1

Субота, 21:00- Партизан – ТСЦ
Субота, 21:00 – Радник – Раднички 1923

Недеља, 18:55 – Чукарички – Напредак
Недеља, 21:00 – Војводина – Спартак

Понедељак, 21:00 – Вождовац – Младост ГАТ

Меч Колубара – Раднички Ниш је одложен.

Претходни текстШамац поздравио Звездин караван
Следећи текстСтанковић: На слатким сам мукама