Катаи у Лучанима значи хет-трик

33

Није раритет да Александар Катаи постиже хет-трикове у дресу Црвене звезде, јер их је у досадашњој каријери уписао пет пута, а то је учинио и против нашег наредног ривала, екипе Младости у Лучанима када смо их победили 5:1, у претходној сезони.

Само у сезони за нама, Александар Катаи је уписао три хет-трика, а велики број пута га је један гол делио од тог учинка. Ипак тимови којима је у једном мечу успео да постигне три гола су: Раднички Ниш, Нови Пазар и управо лучанска Младост. Био је то 21. новембар 2021. године када смо се последњи пут састали са екипом Младости, а фантастична партија изабраника Дејана Станковића довела је до тога да то буде једна од најраспуцанијих утакмица нашег тима у сезони за нама, иако домаћин важи за чврсту екипу. Ипак, Катаију је свега 71. минут на терену био довољан да упише три гола и асистенцију у победи од 5:1.

Голгетерска расподија Црвене звезде трајала је од 30. до 65. минута, а Катаи је узео ствар у своје ноге и „решио“ утакмицу. Прво је у 30. минуту на пеналу, прихватио Бенов пас са десне стране, потом варком тела надмудрио чувара, наместио се на леву ногу и погодио. Показао је Катаи у сезони за нама да је у стању и главом да постиже голове, а то је бо случај и у 54. минуту када му је Бен центрирао, а Магико надскочио чувара и погодио. Протутњао је као „фурија“ у 65. минуту Гајић по десном боку и упослио Катаија, а он у ситуацијама „један на један“ не греши.

С обзиром на то да је Катаи одлично ушао у сезону и на два меча постигао три гола, јасно је да се виспрени дриблер налази у фантастичној форми коју би могао да настави у суботу од 18 часова и 55 минута када ћемо гостовати Младости. Такав учинак довео га је до тога да уђе међу 10 најбољих стрелаца у историји клуба, а распуцаност у сезони за нама донела му је и трофеј „Бора Костић“.

Интересантно је да је Катаи још два пута ранијих година постизао хет-трикове, против Борца у првом мандату и у дуелу са ТСЦ-ом када се вратио у Црвену звезду.

Претходни текстАБА лига: Црвено-бели на старту дочекују МЗТ, након тога два дербија
Следећи текстАлександар Пешић представљен на Маракани