Катаи међу 10 најбољих стрелаца у историји клуба!

143

Црвена звезда има два играча на листи 10 најбољих стрелаца у историји клуба! Пре неколико месеци, Ел Фарду Бен је ушао у одабрано друштво, а Александар Катаи се голом против Радничког, изједначио са нападачем са Комора и златним словима уписао у историју нашег клуба.

Погодио је Катаи већ у трећем минуту са беле тачке на утакмици против нишког Радничког, што је био 83. гол за брзоногог офанзивца у црвено-белом дресу. Осим што је то први погодак који је Црвена звезда постигла у актуелној такмичарској години, као и што је за Катаија утакмица сама по себи била специфична, јер је пред меч примио трофеј „Бора Костић“ за најбољег стрелца нашег клуба у прошлој сезони, али и дрес са бројем 150 који симболизује одигране утакмице са омиљеним грбом на грудима, имаће Магико разлог више да никада не заборави 10. јул 2022. године. Уписао се у златну историју нашег клуба, јер је ушао међу 10 најбољих стрелаца Црвене звезде у историји клуба! Прецизније, на позицији 10 се изједначио са Ел Фарду Беном, а с обзиром на то да је следећи кога „јуре“ наши офанзвци – Михајло Пјановић, са 92 постигнута гола, врло је извесно да ће обојица успети да га престигну до краја сезоне.

Катаи је до овог учинка стигао из два мандата у нашем клубу. Први пут је црвено-бели дрес задужио у августу 2014. године и одиграо је две сезоне, да би отишао у Алавес. После шпанског прволигаша, носио је дрес и два америчка клуба – Чикаго Фајра и Лос Анђелес Галаксија, после чега се у јулу 2020. године вратио у своју кућу! И рекло би се да Магико игра најбољи фудбал свог живота, управо сада, јер му је сезона за нама на личном конту била најефикаснија и када је реч о головима, али и асистенцијама.

Подсетимо, Бен је у априлу 2022. године на утакмици са крагујевачким Радничким постигао 80. погодак у свим такмичењима у црвено-белом дресу, чиме је ушао у одабрано друштво. Од тада, уписао је још три гола на конту, што нападача са Комора и дриблера из Србобрана ставља на број од 83! Бен је учинак од 83 гола забалежио на 180 мечева, док је Катаи то урадио одигравши 30 утакмица мање.

НАЈБОЉИ СТРЕЛЦИ У ИСТОРИЈИ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ:

1. Бора Костић – 230
2. Драган Џајић – 155
3. Душан Савић – 149
4. Зоран Филиповић – 138
5. Коста Томашевић – 137
6. Војин Лазаревић – 134
7. Дарко Панчев – 116
8. Рајко Митић – 109
9. Михајло Пјановић – 92
10. Александар Катаи и Ел Фарду Бен – 83

Претходни текстЗвезда и Пићини споразумно раскинули уговор
Следећи текстЗвездина публика – увек верна