Станковић: Тотална контрола, али бићемо још бољи

68

Пун позитивних утисака био је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић после тријумфа резултатом 4:0 над нишким Радничким, чиме је сезона у Суперлиги отворена на прави начин.

После постигнутог гола имали смо десетак минута пада концентрације и опуштања, а тих 10 минута је био прави ватромет, ипак, то је фудбал. После смо успели да стабилизујемо игру, постигнемо други, па и трећи гол. Било је шанси на обе стране. У другом полувремену рокада Гобељић-Ераковић, трпели смо њихову брзину, они су изузетно пробојни напред. Када смо то кориговали, довели смо утакмицу у контролу, а у другом полувремену у потпуности се питали за сва дешавања на терену. Требају нам минути, момци су одиграли 70, 80 минута, после смо убацили младе играче – Лековића и Лучића, да осете Маракану, да виде како је и користићемо их и даље. Задовољан сам за прву утакмицу, прошле године смо одиграли 0:0 на отварању сезоне и можда нам се данас вратило због тога – почео је Станковић.

Презадовољан је Мистер могао да буде партијама Османа Букарија и Кингса Кангве који су деби обележили головима.

– Не могу за 15, 20 дана два нова елемнта на изузетно важним местима у тиму да се у потпуности уведу у игру и аутоматизме. Задовољан сам, свако од њих је показао свој квалитет. Букари брзину и игру 1 на 1, али мораће да поправи дефанзиву. Што се Кангве тиче, пун га је терен, изузетно је јак на лопти, дао је гол, али има тактичих захтева који могу да буду бољи. Не може то за 15, 20 дана да се реши, али имамо дугачке недеље између утакмица и времена да исправљамо себе и будемо бољи како време одмиче.

Више од 16 хиљада звездаша дошло је на отварање сезоне, атмосфера је била феноменална.

Навијачи су били феноменални и надам се да ће их из меча у меч бити све више, јер момци играју добар фудбал и играће још бољи. Није да се надам, него ћемо радити на томе да игром и нашим односом према дресу, те борбом, привучемо што више навијача. Данас, као и увек, 12. играч и могу само да будем срећан – подвукао је Станковић.

Претходни текстЦрвена звезда – Раднички Ниш 4:0 (3:0)
Следећи текстЗвездина деца после дебија: Хвала Мистеру!